Årets første båtmesse oppsummert i tekst og bilder.

Besøkstallet på årets første messe ”London Boat Show” hadde en nedgang. Besøkstallet lørdag stod på 68.862, som er 9% mindre enn i 2011, men 1% mer enn i 2010.

Arrangøren har oppsummert noen kommentarer fra utstillerne; Fairline Boats melder at de er foran med salg fra samme tid i fjor og vil helt klar komme tilbake neste år. Hos Princess boats mener de at det er det beste London Show på seks år og de har en positiv fremgang. Mange melder om salg og flere har fått nye navn på demotur listen.

Vi synes London Boat Show er en fin start på båtsesongen og den gir litt signaler for året videre. Det er alltid mange som velger å presentere sine nyheter her, også i år. Vi synes utvalget og variasjonen på årets messe var litt mindre enn ved tidligere år.  Bl.a fra seilbåt var det veldig få merker representert.

Det er et interessant år i henhold til messer, hvor man prioriterer å vise seg blir mer og mer viktig for de ulike arrangører. For noen Norske produsenter er det neste messe som gjelder, ”boot ” verdens største innendørs båtmesse som starter 21.- 29. januar i Dusseldorf, Tyskland.  Her vil også den spennende avgjørelsen falle om hvem som blir ”European Powerboat of the Year 2012”. Her har vi som kjent 2 norske båter nominert, Viksund 335 Santa Cruz og Windy 31 Zonda.