Uskedalen porten til Hardanger!

Vi besøkte den trivelige havnen sommeren 2011, dette er helt klart en favoritt blant mange båtfolk. Havnen har ingen grunn til å være mindre attraktiv en sine to mer omtalte fritidsbåthavner.

Rosendal og Husnes blir som oftest omtalt når det gjelder fritidsbåthavner i Kvinnherad kommune, men Uskedalen må ikke glemmes.
 
”Porten til Hardanger”, ble reklame mottoet for å lokke til seg turisme og nye sambygdinger, etter en uformell konkurranse i regi av Bygdeutviklingsprosjektet. De fleste sier seg enig i det, for det er i Uskedalen det historiske skillet går mellom Hardanger og Sunnhordland – ” vi sit bokstaveleg tala midt i porten!  Dessuten bur vi midt i Kvinnherad”, sitat fra uskedalen.no, en lokal portal for bygden.

Du finner 2 flotte fritidshavner, med det meste av tilbud til båtturistene. Både Øyro Marina og havnen til Uskedalen Båtlag har gjesteplasser for både store og små båter. Havnen er lun og man har kort vei til butikk og de fleste servicetilbud man måtte trenge.

Prisen for plass i et døgn er rimelig, kr 100 og i tillegg kommer kr 50 hvis en ønsker strøm.

Uskedalen bør absolutt være et besøksmål om turen går til Kvinnherad, her er naturrammen med hele spekteret, fra fjord til fjell som ligger og venter.

Se fasiliteter og mer under Båtsan's havner