2012-01-30-79efc4f406181155e499f6f6e333a11526489ea8 43 fot Skorgenes Nordic Rover, skisse fra Båtmessen

18 verdenspremierer fra fire land!

Når Båtmessen i Gøteborg starter til helgen blir den tretten meter lange ”normannen” i sentrum av oppmerksomheten. 43-foteren fra Skorgenes, Skorgenes Nordic Rover, er den største blant det uvanlig store antallet verdenspremierer som presenteres på årets messe.

Til tross for svake konjunkturer kan Båtmässan, 4-12 februar i Gøteborg, mønstre et av sine sterkeste år noensinne. Utvalget er enormt, toppet av 18 båter som har verdenspremiere: Ikke bare svenske båter uten nye modeller fra Norge, Finland og til og med Litauen!
- Det viser at Båtmessen beholder sin posisjon, også internasjonalt, som en av de ledende messer i bransjen, sier Bengt Wallin, messeansvarlig i en pressemelding.

 I fjor hadde messen litt i overkant av 80 000 besøkende og Bengt Wallin tror og håper på lignende tall i år. Foruten alle båtene har vi et sterkt sceneprogram med forskjellige temaer, og så satser vi mye på våre yngste gjester.

Et daglig program viet til seiling, med direkte rapporter fra Volvo Ocean Race og seil legenden, Magnus "Magne" Olsson på scenen. En annen dag fokuserte det på "Tjejer om bord," en av dem eventyreren Renata Chlumska.
To andre eventyrere, ekteparet Rolf Bjelke og Deborah Shapiro snakker om sin lange reiser, tilsvarende elleve ganger rundt jorden, og viser deres film "Vildmarkshav" som inkluderer unike bilder fra seiling rundt Antarktis.

Båtsans besøker messen og vil komme med mer fyldige bilder og presentasjoner av de Norske, samt andre båt og utstyrsnyheter.