Båtsans 1 år online!

1. februar 2011 ble www.baatsans.no lansert som nytt kystmagasin i Vest, nå ett år senere og 495 artikler rikere, setter vi kursen mot år nummer to.

Å etablere nytt online båt- kystmagasin, i tider som har vært og er tøff for båtbransjen, var kanskje ikke det smarteste jeg kunne funnet på. Men hva hjelper det, når man ”brenner” for å kunne formidle om båtliv, kyst- kultur og fritidsbåthavner?

Båtsans kort oppsummert 2011:
I løpet av året har vi besøkt, havner, båtmesser i inn og utland, vært på bedriftsbesøk hos båtprodusenter, møtt karismatiske månedsgjester og ikke minst vært på endel spennende båtturer.
Favoritter er alltid vanskelig å velge ut, men noen opplevelser utpeker seg mer enn andre. Her vil jeg nevne artikler som ”Vi tok han aldri igjen”, ” The Tall Ships Race i Stavanger” og ” En litt uvanlig postrute”.

Fritidsbåthavner på Vestlandet som vi har besøkt og tatt bilder av, er mange og vakre. Her er det også umulig å velge favoritter. Alle tre fylkene gir fantastiske naturopplevelser på reisen til fritidshavnene, enten du velger å gå inn de lange dype fjorder i Rogaland, Hordaland og Sogn & Fjordane, eller om du velger dem lengst ute mot havet.  Båtfolket vet også å velge sine favoritter, men en havn må vi vie litt ekstra oppmerksomhet, Knutholmen i Bremanger, som ikke bare har en fantastisk service blant familien Fosse og deres ansatte, men som også har gitt oss ”Snadder mat for båtfolk”. Deres kjøkkensjef Vittali, har delt med oss sine oppskrifter gjennom hele året.

Båtmessene i 2011, startet med ”London Boat Show”, som da hadde mye å by på. Lansering av M32, ga denne reportasjen: “A dream as big as the ocean, Princess M32”. Lillestrøm messen, fikk Kongelig besøk på åpningen av ”Sjøen for alle” og sist men ikke minst Vestlandet største Båtmesse, arrangert for siste gang i messehallen Arenum, ”Dra til Sjøs”. Båtsans fikk være deres ”mediepartner” som gav oss god start hjelp.

2011 var rikt på båtnyheter, både fra Norske og utenlandske produsenter. Moro var det også med alle nominasjonene og prisene som ble utdelt. Her er vi selvsagt stolt over Windy 31 Zonda, som vant ”Motor Boat of the year 2012”, med fraser som ”det beste skroget noensinne!” fra de Engelske journalistene som har testet båten. Neste nominasjoner var ” European Powerboat Of The Year 2012” til både Windy 31 Zonda og Viksund 335 St.Cruz (Begge basert på tester i 2011). Goldfish vant her innovasjonsprisen som også Simrad NSS Sport berøring touchscreen og hybrid E7 fra Raymarine var nominert i. Hydrolift fikk den norske innovasjonsprisen som rager høyt blant industridesignere. Vi synes det er flott at Norske produsenter hevder seg i tøff konkurranse.  Av utenlandske motorbåtprodusenten har Jeanneau all grunn til å være stolt over sin nylansering i 2011, Prestige 500, som har vunnet det meste fra hun ble lansert i 2011 og fortsetter med å seire inn i 2012. Vi har vært på langtur med henne og kan absolutt forstå begeistringen.

Båtsans i 2012
Målsetningen er å fortsette arbeidet med fritidshavner, ta flere bilder, oppdatere om hva som skjer av festivaler tilknyttet havner, samt nye tilbud. Vi skal følge båtlivet tett ved å informere om båtnyheter og utstyr. Besøke endel utvalgte båtmesser for å ”kjenne” på temperaturen i markedet. Vi er også i dialog med andre mediepartnere som vil gi oss mulighet til å nå enda bredere. (kommer med mer info senere)

Den gode trenden med økning av lesere som besøker oss, skal opprettholdes ved å være rask på nett med nyheter, samt være kritisk til oss selv.

 Vi skal være en nyttig portal for båtfolk som besøker Vestlandets mange havner. Samt et online magasin for alle båt- og utstyrs interesserte. Vi skal fortsette å formidle gode historier, ha flere gjesteskribenter, samt få tips fra våre lesere om historier eller andre emner som kan være nyttig å ta opp. Vi skal ta i mot ris og ros samt kontinuerlig evaluere og oppdatere oss selv, for brukerne våre.

Vi takker alle som følger oss og vi håper dere tipser andre om Batsans.no

Sammen skal vi se frem mot et godt båtår for alle!