Norske Skager 660 inntar Svenskekysten!

Den helnorske snekken Skager 660 er populær også på vestkysten i Sverige. I Gøteborg på ”Båtmässan” fremsto snekken med noen modifiseringer på 2012 modellen.

Den Svenske importøren i firmaet Premium Marin, Nils Edvinsson, har hatt merket i sitt sortiment i 4 år og snekken er blitt veldig populær også her i Sverige, forteller han.  Modifiseringen av Skager 660, for 2012 modellen, er at trimplanet er integrert i skroget. Innerlineren har også fått små justeringer, slik at noe av det som før var ekstrautstyret, er nå endel av standard båt. Det står Nyhet på båten, men det er Skager 660 som vi kjenner den.

Skager 660 er støpt over en gammel norsk klinkbygd trebåt. Glassfiberskroget som i dag danner den moderne snekken viderefører de nostalgiske verdiene. Fordelen er bare at skroget krever mye mindre vedlikehold enn det den originale trebåten gjorde. 

Skager er også langt fremme når det gjelder hybrid løsninger til snekken og i følge Erling Riis Nilsen hos Skager i Norge, forteller han til Båtsans at de stadig utvikler den videre. I dag kan man gå ca 5-6 timer i 5 knop på batteriene. Det tar heller ikke så lang tid å lade batterier som er helt tomme, ca 3-4 timer. Man kan også lade batteriene når man går med dieselmotoren. Snekken levers med Yanmar dieselmotor og vanligste installasjon er 28hk, da gjør båten ca 13 knop. Snekken kan også leveres med større motor som igjen gir større fart.

Nilsen ser ikke mørkt på 2012, vi har vår nisje og har et godt produkt som selger. Eksporten vår til andre skandinaviske land har også økt og da spesielt til Sverige’s vestkyst. Man kan si vi har ”inntatt” den svenske skjærgård med Skager 660.