Askeladden P80 Weekend med premierevisning i Gøteborg!

Det var den Svenske forhandleren Lerkils Båtvarv, som fikk gleden av å presentere nyheten fra Askeladden først.

P80 Weekend er nyutviklet og oppfølgeren til P66 Weekend. P80 har enorm dekksplass, to styreplasser, salong, pantry, eget toalett og en dobbel soveplass i baugen, samt en stikkabin med 2 soveplasser. P80 er en meget praktisk båt og godt egnet for helårsbruk. Den kan leveres med følgende motoralternativer. Suzuki 150 XL – 250 XL, eller Volvo D3 Diesel 220 HK. Båten har da et fartspotensial på ca 35 knop.

Pilothusbåtene har en økende popularitet og Askeladden har satset rett med det nye båtkonseptet. Hele produksjonen frem til sommeren av P66 er solgt og nå med storebror P80 er forventningene forsiktig optimistisk, ifølge Leif Bergaas, hos Askeladden.
 
Bergaas tok turen fra Bergen til Gøteborg for å være med de første dagene av messen og frem til tirsdag var det solgt 4 stk. En C62, en skjærgårdsjeep og to pilothusbåter. Vi får si oss tålig fornøyd med det, som kjent har også denne messen litt nedgang i besøkstall, men messen er ennå ikke over.

Bergaas har en meget travel tid foran seg, med messer på løpende bånd. Gøteborg, Helsinki, København, Stockholm og Oslo skal alle besøkes i løpet av februar og mars. Som alltid, i begynnelsen av en sesong, sporer vi optimisme og godt er det.

TEKNISKE DATA
Designkategori: C
Lengde: 8,00 m
Bredde: 2,90 m
Vekt u/motor: ca 2,200 kg
Vekt med Volvo D3: ca. 2,600 kg
Personer: max 8
Drivstoff tank: 230 liter