Azimuts lanserer den populære Magellano serien i 42 fot!

Til høsten slippes den hittil mest nordiskvennlige trawleren i Azimuts Magellano-serie.

Båttypen trawler har blitt stadig mer populær de siste årene, noe som ikke har gått upåaktet hen hos verdens største premiumprodusent, Azimut. I 2009 lanserte det italienske konsernet sin egen eksklusive trawler-serie, som ble oppkalt etter eventyreren bak verdens første jordomseiling, Ferdinand Magellan (1480-1521). Serien startet med Azimut Magellano 74, som senere ble fulgt opp av Magellano 50 – en båt som nylig mottok den prestisjetunge ”UIM environmental award” 2011. Snart inntar Azimut et mer kostnads- og størrelsesmessig gunstig segment med den kommende Magellano 42. 
 
For de eventyrlystne
Magellano 42 kommer i likhet med sine storesøstre til å bli en båt for de eventyrlystne. Både skrog, motorer, innredning og tankvolum er nemlig tilpasset lange reiser. Magellano blir en effektiv og drivstofføkonomisk båt som kan tilbakelegge store avstander ved lave hastigheter. Når behovet melder seg er båten likevel klar for hastigheter opp mot 24 knop, noe som vil gjøre den til en mer anvendelig båt enn flere av de mer saktegående konkurrentene. 
 
Eksklusiv trawler
Magellano vil kunne leveres både i tre og to-lugars versjoner, og vil være utstyrt med to baderom med dusjløsninger. Båten blir rommelig under tak og utstyrt med en enorm flybridge – i tradisjonell trawler-stil. Interiørmessig vil valgene være mange, og dersom 42-foteren følger i kjølvannet til sine større søstre, vil fokuset på detaljer og finish være vesentlig. Prislapp og endelig lanseringsdato er ennå ikke fastsatt.
 
Tekniske data Azimut Magellano 42
LOA: 13,63 m
Bredde: 4,40 m
Vekt (full): 17,5 t
Kabiner: 2 eller 3
Køyer: 4-6
Tankvolum: 1800 l
Motor: 2 x Cummins QSB 380 hk
Fremdrift: Akseldrift
Toppfart: 24 kn
Pris: ikke bestemt

Pressemelding lansert av Italmarin. For mer info, se importør Italmarin AS på www.italmarin.no.