2012-02-17-7170b2ee221c2d26cf6d7910330557b843d0894a Nyheten, HDS Gen2 serien, består av 9 produkter.

HDS Gen2 er siste nytt fra Lowrance!

HDS-serien har vært en udiskutabel suksess siden den ble introdusert i 2009. Mange hundre tusen enheter er solgt verden over, hvilket gjør Lowrance HDS til verdens mest solgte multifunksjon serie.

I følge en pressemelding fra Pronav er HDS Gen2 fra Lowrance, klar i disse dager for det norske markedet.

Nyheten, HDS Gen2 serien, består av 9 produkter;
4 kombiprodukter i størrelsene 5, 7, 8 og 10 tommer, 4 kartplottere i samme størrelser samt 1 rent ekkolodd i 5-tommer størrelse.

Hva er forbedret eller nytt i Gen2 serien?
Selve kassen har fått en mørkere farge og ser mer proff ut, men er ellers  lik forrige serie. Benytter samme moduler som før, enten det gjelder ekkolodd, bredbåndsradar, StructureScan skanning ekkolodd og SonicHub musikk/radio anlegg. Alt er likt slik at det er enkelt å bytte ut og oppgradere.

Den viktigste endringen er helt klart prosessorkraften og minnekapasiteten, som er doblet. Zooming i kartbildet, spesielt med 3D blir utrolig mye raskere. Bildene kommer lynraskt frem på skjermen.

Den mest spennende funksjonen er imidlertid StructureMap, og økt prosessorkraft har vært en forutsetning for å kunne tilby denne funksjonen. Dersom du har StructureScan (billedskanner ekkoloddet) tilkoblet kan man kombinere StructureScan data med StructureMap kartlegging, og få en helt ny og bedre oversikt av undervannsstrukturen. Selv om man vet hvordan bunnforholdene ser ut så blir det mye mer spennende å få vist det på skjermen mens man er på tur. Og man kan spole tilbake i bildene og sette ut merker som blir lagret, eller ta opp i «lagret» modus, og lage sine egne og detaljrike undervannskart.

Sist, men ikke minst, prisene fra første serie er beholdt. Den minste kartplotteren koster kun kr. 6.125 veil. inkl.mva.