Flytende bolig – ”Design Bergen”!

Mannen bak Flytende Bolig og prosjektet "Design Bergen”, Per-Andre Wiberg, har travle dager med å få skroget ferdig siden overbygget etter planen skal påbegynnes i dag.

”Design Bergen” som de kaller båten er den eneste i verden i sitt slag. De har opprettet en egen facebook side, hvor du kan se bilder og få informasjon om fremdriften av prosjektet. Ellers legger de ut informasjon og mange spennende bilder,fra andre flytende prosjekter rundt om i verden.

FlytendeBolig bryter på mange måter med tradisjonell båtdesign, men er allikevel laget for og kunne fungerer som en turbåt innenskjærs. De tåler også en del bølger og vind, men liker seg best under 1 meters bølgehøyde og 10-12 sek/m vind. Boligen er utstyrt med både baugtruster og en motor i hvert skrog og er således svært manøvrerbar og kan kjøres både sidelengs å dreie rundt sin egen akse.

Historien bak prosjektene
Det hele begynte da Per-André Wiberg fikk idéen om å pusse opp en russisk lekter til boligformål. Prosjektet viste seg å kunne bli en langvarig og kostbar affære, og uten erfaring med båt ble han anbefalt av båtkyndige å forkaste idéen. Muligheten for bolig på vannet måtte undersøkes nærmere, og det ble flere turer til Danmark, Sverige og Nederland for å se på ulike løsninger. Alt fra små trange kanalbåter til store boliger på flere hundre kvadrat ble besøkt.

Etter mange turer blir de beste kontaktene knyttet i Norge, og planen er å produsere flere flytende boliger. Da det nærmer seg produksjonsstart ønsker Alexander Meyer, som har designet en båt bygget i Sverige og Norge, å selge sin båt. Per-André kjøper denne prototypen sommeren 2009 og skal starte produksjon av flytende boliger - i Norge. Båtene skal produseres lokalt til en lavere pris enn utenlandsproduksjon.

Noen fakta:
- BOA 110 m2, grunnflate 7 x 14,9 meter, katamaranskrog
- Utenbordsmotorer 2 x 225 HK
- Vannbåren varme, 2 vindmøller og solfangere
- Vinterisolert
- CE-godkjent, C-klassifisert og registrert i Skipsregisteret

”Hyttebåten” skal muligens lanseres på årets båt & hytte messen på Lillestrøm 20 – 25. mars, i følge Wiberg. .

Det er mye som skal på plass og om den kommer blir den en perfekt kombinasjon av de to fritidsinteressene som virkelig samler det norske folk.

Båtliv og hytteliv!