2012-02-20-6476825be5639616853a75f09a2de338de2833e6 Å være på sjøen er godt for helsen, her fra "barn i båt"

Vil du føle deg bedre? Kjøp en båt!

I forkant av båtmessen, Allt för sjön, som starter den 3-11 mars i Stockholm, minnes vi på båtliv undersøkelsen fra i fjor.

Dagen svensker er som nordmenn, mer interessert i helsespørsmål enn noen gang før. Er det bedre å spise etter Gi eller LCHF? Hjelper yoga for hodepine? Er det mulig å få en personlig trener som frynsegoder? Det en stor gruppe svensker har oppdaget, er en effektiv måte å føle seg bedre på: kjøp en båt. Hvis du ikke klarer å kjøpe din egen, sørg for at du får være med på sjøen av og til..

Ifølge den store båtliv undersøkelse fra i fjor, utført av Transportstyrelsens, synes 75 prosent av Sveriges båtfolk at livet på sjøen påvirker deres helse svært positivt eller noe positivt. Det handler om frihet og naturopplevelse, men også om muligheten for stillhet og ro på vannet. Selv de uten båt er enig - 57 prosent av dem mener at båtliv er bra for helsen.

- Båter har tradisjonelt vært et mannlig domene, men vi ser tydelig at flere og flere kvinner også blir interessert. De er kanskje ikke er ute etter raske båter i første omgang, men av et båtliv som er godt for seg selv og for hele familien, sier Thomas Sandberg, prosjektleder for Stockholmsmässan "Allt för sjön”.

Selv når det gjelder å vurdere deres helsetilstand er det synlig forskjell mellom båtfolk og andre. Blant ikke-båteiere anslo 79 prosent at de hadde god eller meget god helse, mens tilsvarende tall for båteiere var 87 prosent.

- Som båteier, er du mer ute i naturen med alle de fordelene det bringer og det gjør at du er mer aktiv og beveger deg mer. En enkel måte å få både natur- opplevelser, frisk luft og mosjon som hele familien liker, sier Thomas Sandberg, i dagens pressemelding.