2012-02-22-b61df86014ca7a8fcfad954c169e54dec15eaba4 Bilde fra Båtlaget Gaia: Årets kulturhistoriske flåte medbringer det ypperste av norsk maritim teknologi, norske håndverkstradisjoner på sitt beste i tillegg til to tusen år sagnomsust sjøfartshistorie

To tusen års Sjøfartshistorie fra Norge til Brest!

Vikingskipet Gaia manglet en liten sum for å kaste loss mot Brest i sommer. Skipet er en replika av Gokstadskipet og drives av Båtlaget Gaia i Sandefjord, nå er finansene i orden.

Årets kulturhistoriske flåte medbringer det ypperste av norsk maritim teknologi, norske håndverkstradisjoner på sitt beste i tillegg til to tusen år sagnomsust sjøfartshistorie, lastet på mer enn 20 historiske skip som presenterer alt på verdens største maritime festival i franske Brest 13 – 19 juli 2012.

Norge er invitert som æresgjest på festivalen for tredje gang og ikke uten grunn. Det er litt av en flåte som er i emning mot Brest.

I dag ble også Vikingskipet Gaia klart for Brest! Siste brikke i finansieringskabalen falt på plass i kveld. Båtlaget Gaia i Sandefjord drar i gang forberedelsene til strandhogg i Bretagne. På veien nordover fra Brest legges ferden innom Newcastle. Her vil mer info komme påkysten.no.

Også Colin Archer skøyten Wyverns er klar for Brest
Historien om lystfartøy på 60 fot som ble konstruert av Colin Archer i 189, en eksklusiv turbåt for havseilas. Skroget har linjer etter tradisjonelle norske skøyter, mens innredningen er inspirert av bristisk tradisjon. Sjøfartsmuseet overtok det ferdigrestaurerte fartøyet i 1984 som et nasjonalt kulturminne. Etter dette har fartøyet deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale regattaer og seilbåtmønstringer, og har vunnet både sin klasse og sammenlagt i regattaetapper i Tall Ships´ Races.

Bergens stolthet Statsraad Lehmkuhl – et av verdens vakreste seilskip er også med på toktet.

Les mer om æresturen hos Båtsans ogForbundet Kysten.