Motorserie med stor etterspørsel!

Frydenbø Sabb Motor - første motorleverandør i verden med sertifisert motorserie i henhold til DNV Offshore Standard OS-E406

Frydenbø Sabb Motor AS er stolt over å kunne være første motorleverandør i verden som lanserer for livbåt markedet en motorserie som er sertifisert i henhold til den nye og meget strenge DNV Offshore Standard «Design of Free Fall Lifeboats» OS-E406.

Sertifikat: OS-E406 – utstedt av DNV
Motorserie: SABB Iveco NEFM-LBFF-E406 85 – 280 hk

I januar ble offisielle tester og verifikasjoner gjennomført ved Frydenbø Sabb Motors fabrikk i Damsgårdsveien 113, med tilstedeværelse av DNV surveyor. -Alle tester og verifiseringer ble gjennomført uten anmerkninger, og ovennevnte motorserie ble således godkjent i henhold til OS-E406,forteller salgs- og markedsleder i Frydenbø Sabb Motor, Tor Isdahl. Dette er et nybrottsarbeid som selskapet har utført med stor teknisk iver og interesse, nettopp med tanke på å kunne være den første motorleverandøren i verden som har sertifisert en motorserie i henhold til standarden, fortsetter Isdahl.

Bakgrunnen for sertifiseringen er nye direktiver og krav til all form for sikkerhetsutstyr i Nordsjøen, herunder naturligvis livbåter med fremdriftsmotorer. Det er i utarbeidelse nye og større fritt fall livbåter til alle de ulike oljefeltene på den Norske kontinentalsokkelen, hvor den nye Offshore standarden nå er gjort gjeldene.

Motorserie med stor etterspørsel Frydenbø Sabb Motor AS har utviklet en OS-E406 typegodkjent motorserie fordelt på i alt 4 motorvarianter som hver for seg kan varieres i ytelse. Dette er mekaniske dieselmotorer med følgende ytelser:

NEFM-LBFF-E406 100 N45 MNA M10 4 sylindre 85 – 100 hk
NEFM-LBFF-E406 150 N67 MNA M15 6 sylindre 123 – 148 hk
NEFM-LBFF-E406 220 N67 MNS M22 6 sylindre 150 – 220 hk
NEFM-LBFF-E406 280 N67 MNT M28 6 sylindre 180 – 280 hk

-Vi har allerede en ordrereserve på denne motorserien på ca. 6 MNOK for inneværende år, så at det er et behov og etterspørsel i markedet er det ingen tvil om, sier Tor Isdahl. Vi går en spennende tid i møte.

Fra tidligere har Frydenbø Sabb Motor SOLAS godkjennelse og sertifikat på ovennevnte motorserie. Et grunnleggende MED-B sertifikat (Marine Equipment Directive) som er nødvendig for alt sikkerhetsutstyr til sjøs.

Om selskapet: Frydenbø Sabb Motor AS, et selskap i Frydenbø Industri, er en av verdens ledende leverandører av livbåtmotorer, og er blant Norges største innen produksjon av fremdriftsmotorer, HVP-gir og aggregater til fritids- og yrkesbåter. Selskapet utfører også service og vedlikehold.

Frydenbø Industri AS er ett av tre konsern i Frydenbø Group. Blant selskapene i konsernet inngår Frydenbø Sabb Motor AS, Frydenbø Electric AS, Frydenbø Marine Services AS, Frydenbø Power AS, Frydenbø Øksfjord Slipp og Mek AS og Frydenbø Elek AS. I tillegg eier konsernet 15,4 % av den tyske propell produsenten SCHOTTEL GmbH.

Kontaktpersoner:
Tor Isdahl, Salgs og markedsleder, 55 34 88 06, ti@frydenbo.no
Bjarte Knudsen, Serviceleder, 55 34 88 23, bk@frydenbo.no