2012-02-24-86173daf5a73110902b3f48ac986eb548b9e7784 Foto: Kamilla Solheim, til venstre fra Festivalen, til høyre Torkjell Berulfsen som skal holde et foredrag om «Drikkekultur ombord på seilskutene».

Drikkekultur ombord på seilskutene

I tillegg til å samle landets største og vakreste armada av trebåter og eventyrlige fartøy, byr alltid Risør Trebåtfestival på et stort og variert program innen både kultur og formidling.

Et av de områdene vi satser forholdsvis mye på i år er formidling og foredrag, kan festivalleder Odd Sverre Aasbø fortelle. Derfor er vi denne gang riktig så fornøyde med å kunne presentere en av Norges fremste verbale orakler, Torkjell Berulfsen.

Torkjell Berulfsen er en person som kan gjøre ethvert tema om til en sprudlende opplevelse, og skal under festivalen holde et foredrag om «Drikkekultur ombord på seilskutene». Dette må vel passe perfekt inn i Norges største og eldste trebåtfestival? spør Aasbø.

En blanding av standup komiker og professor?
Slik jeg ser det er Torkjell Berulfsen en fantastisk blanding av en stand up komiker og professor. Etter min mening er han en av Norges beste foredragsholdere, og kan garantert levere et eksplosivt og innholdsrikt foredrag om drikking på ombord de norske seilskutene rundt århundreskiftet, sier festivallederen. For det hersker vel neppe noe tvil om at det ble fortært en og annen flaske om bord på de mange lange seilasene, sier Aasbø. Og er det en ting som er sikkert, så er det at Berulfsen har greie på dette tema.

Norges fremste ekspert på drikkekultur?
I tillegg til å ha skrevet en god del bøker har han også ledet en rekke radio- og TV-program om drikke og drikkekultur. I 2007 ble Berulfsen kåret til beste mannlige programleder under Gullruten. Han fikk dessuten Riksmålsforbundets Lytterpris i 2000.

Risør Trebåtfestival som regnes som det viktigste kystkulturarrangementet i Norge, går av stabelen i den hvite by ved Skagerrak i perioden 2. august til 5. august.