2012-02-28-636618a2e7423857fe7408f9031c24cea8be1c33 Arkiv bilde; To muntre herrer klar til årest båtmesse i Dolviken, til venstre Helge Sjursen fro Nye Norske Båtsenter og Leif Bergaas fra Askeladden.

Den store båtmessen!

Gjør deg klar til neste helg, da åpner Vestlandet for båtsesongen. Her lover aktørene fra Dolviken, med flere gjesteutstillere, mange gode tilbud.

I Dolviken har arrangørene bestående av Båtens Beste Askeladden, Frydenbø Båtsenter, Maritim Båtturstyr, Nye Norske Båtsenter og Yacht Marine Service, samlet et betydelig antall båter og utstyrs leverandører til årets messe.

De har lansert egen messeavis i anledning ”Den store Båtmessen”, som varer fra 8. – 11. mars.

Årets messe lover mang gode tilbud, gratis inngang, gratis parkering og enkel bevertning. I år har antallet utstillere økt betraktelig. På grunn av at ”Dra til Sjøs” i Arenum har forskjøvet sin messe til april, følte mange at de ønsket å komme i gang litt tidligere. Selv om de fleste også blir med i Arenum. 

Dolviken har som kjent Vestlandets største permanente utstilling av båter og båtutstyr. De har 4000 km2 innendørs utstilling og på messe dagen settes det opp telt på den åpne plassen nede ved kaiene.

Over 50 kjente produsenter stiller ut sine produkter. For å nevne noen kommer Viksund, Hobby Boats, Skager, Smart Marine, Dolmøy Båt, ØMV Yamaha Bergen, Argos AS, som viser den premierte Prestige 500 og Båthuset. Totalt skal 140 båter vises på messen.

-Stemningen er god i Dolviken, også her melder de om en god start. Spesielt februar har vist seg å gi mye aktivitet, med overraskende godt salg. Arne Høvik hos Nye Norske Båtsenter fortalte til Båtsans om tosifferet antall solgte båter, så langt i år. Flere rene salg uten innbytte.

Da er det bare å gjøre seg klar til åpning av båtsesongen. Enten det bare er litt nytt maritimt utstyr og vedlikehold som behøves, eller om sommerdrømmen i ny båt skal realiseres.