Båtplass for den ”Urbane” båteier!

I den gamle tørrdokken til Mjellem & Karlsen Verft, finner vi nye båtplasser til leie. Dette er sannsynligvis den luneste småbåthavnen i Bergen.

Ønsker du å leie båtplass midt i byen, er det ledige båtplasser på Marineholmen og i Solheimsviken.  Det er GCRieber som har byget en ny marina i tørrdokken ved BI som var klar for innflytting 1. mars. Her blir det leid ut plasser for båter opp til 21 fot og med maks bredde 2,6 meter.
 Båthavnen har ca 30 båtplasser, for mer info kan man lese mer på GCRiebers hjemmeside.

Leverandørene til bryggene er Etne Betong, utriggere Ørsta marine og glide system fra Wee Marine.

Energisentral i Indre Puddefjorden er plassert like ved båthavnen, den skal forsyne næringsbygg i Solheimsviken og Marineholmen med miljøvennlig frikjøling med bruk av sjøvann istedenfor bruk av mekaniske kjølemaskiner med høyt forbruk av elektrisk energi.
Anlegget vil sette Bergen på kartet i miljøsammenheng og representerer fremtidens løsninger
for klimatisering og prosesskjøling av næringsbygg.

Litt historisk
Mjellem & Karlsen Verft var et norsk skipsverft med hovedkvarter i Bergen. Verftet ble etablert i 1891 i strøket Møhlenpris ved Puddefjorden. Verftet spesialiserte seg på bygging av mindre dampskip av jern, og hadde også serviceverksted. I 1894 ble Møhlenpris Mekaniske Verksted overtatt, og i 1962 overtok de Marineholmen. I 1991 kjøpte Mjellem & Karlsen Bergen Mekaniske Verksted. I 2002 ble verftet kjøpt opp av investoren Carl Fredrik Seim, og slått konkurs 5 uker senere.