2012-03-12-23af86c9583471ec54cee0ac0514f8bbd91a52b1 Bjørn Rasmussen fra NMS, kom med gode tips til Båtsans lesere

Tips fra en ekspert!

Bjørn Rasmussen fra NMS (Norway Marine Supply) er på besøk hos Maritim Båtutstyr i Bergen. Besøket er i anledning ”Den store Båtmessen”, samt deres nye store satsing mot proffmarkedet.

Bjørn Rasmussen startet med salg av båtutstyr helt tilbake til i 1983. Etter handel med en lokal grossist startet han firmaet Rasmussen Engos i 1996. Selskapet ble i 2011 kjøpt opp av NMS som eies av Marinvest, som også eier utstyrskjeden Maritim Båtutstyr. Rasmussen ble ansatt i firmaet NMS.

Nå er planen å bygge en ny organisasjon rettet mot proffmarkedet. Kundene kan velge å handle direkte fra grossist, NMS. Man kan velge mellom å hente ut varene på dagen i en av Maritim butikkene eller å hente ut fra grossist.

Med en så erfaren mann på besøk, må vi spørre om litt tips til vårpussen. En virkelig godbit?

Ja, da må jeg anbefale produktet SystemRens, den løser mange problemer, forteller Rasmussen. Blant annet løser den opp all groe, salt, kalk og skjellrur uten å skade verken stålpropeller eller plast. Væsken er sammensatt av sitronsyre, fosforsyre, inhibitor og vann. Sett påhengsmotoren eller hekkaggregatet i en balje, blandet med blandingsforholdene på flasken til systemrens. Deretter kan du kan spyle den lett av etter en dag. Ved en tykkere blanding kan den også smøres på områder som er vanskelig å sette i plastbaljer. Med motorrens kan du løse problemer som før var umulig og der det eneste alternativet var kostbare utskiftinger eller reparasjoner.

Rasmussen forteller at rensevesken var opprinnelig utviklet av Hydro til rens av kjøleanlegg og for industrien, men har vist seg å være nyttig i flere andre sammenhenger også. Den er en lettblandelig, gulbrun væske uten særegen lukt. Mer info om produkter finner man her.

Et annet tips Rasmussen kommer med, er selvsagt å sjekke skroggjennomføringene dine, mens båten er på land. De fleste båter har skroggjennomføringer av messing. Disse er ikke evigvarende, minner han om. Sinkutfelling og tæring kan redusere styrken til risikable nivåer. Ved skifte av gjennomføring anbefaler jeg våre ”evigvarende” skroggjennomføringer fra Marlon som ikke tæres og eldes.

Rasmussen kunne nok kommet med flere gode produkter, men stikker du innom en av deres butikker, lover han gode råd fra deres ansatte. Her finnes mange gode råd og tilbud til vårpussen, avslutter den smilende sørlending.