2012-03-19-68c7d32ec90e9efbe24853a359be8ed8c1effe36 Yrkesfiskeren Fred Bergqvist

Fikk parkinson – startet nytt båtmerke for funksjonshemmede!

Yrkesfiskeren Fred Bergqvist fikk konstatert parkinson, men nektet å gi opp båtlivet. Dermed fikk han idéen til Fred Boats.

Båtlivet innebærer klatring, balansering og fysiske hindringer, og er dermed ikke egnet for alle med fysiske handikap. Nykommeren Fred 25 fra Fred Boats er tilpasset behovet til denne gruppen, blant annet med en fjernstyrt rampe i forstavnen, store plane dekksareal og lett tilgjengelighet uten terskler. Båten fungerer både for dem med nedsatt bevegelighet og dem som bare vil ha en praktisk og ekstremt letthåndterlig båt.
 
– Våre båter gjør det mulig for alle å komme seg ut på sjøen. Fred 25 er ikke spesialtilpasset en spesiell gruppe, men er bygd fra grunnen av for et antall ulike behov. Den har blant annet smarte og fleksible løsninger for sitteplasser, oppbevaring og innredning, sier Sven Bergqvist, adm.dir. i Fred Boats.
 
Fikk parkinson
Ideen kom fra svenske Fred Bergqvist i forbindelse med at han ble rammet av Parkinsons sykdom. Han innså da at om noen år ville han ikke kunne komme seg ut på sjøen mer, ettersom det ikke fantes båter for folk med nedsatt bevegelsesevne.
 
– Jeg innså at det ikke fantes en tilgjengelig båt på markedet, så jeg tok saken i egne hender og bygde det som ble prototypen til Fred-båtene. Nå lanserer vi båtene i Norge, sier Fred Bergqvist, produktansvarlig i Fred Boats.
 
Med en bakgrunn som yrkesfisker var det naturlig å skape båter med en kvalitet som skal holde år etter år og kunne brukes i all slags vær. Båten er helt håndbygd i aluminium, og spantet med 40 cm mellomrom.
 
Fred 25 kommer i to versjoner, med eller uten cabin. Den åpne modellel har hardtop og stort konsoll for tørr og behagelig fremferd. Utstyrsnivået i standardutførelse er god, med blant annet baugpropell, hydraulisk styring, regulerbar styrekonsoll, ankerspill, samt fjernstyrt baugrampe.
 
Tekniske data Fred 25
Lengde: 7,67 m
Bredde: 2,57 m
Kapasitet: 1150 kg
Motorkapasitet: 225 hk
Toppfart: 35 knop
CE-kategori: C
Pris: Fred 25 Open 995 000 NOK, Fred 25 Cabin 1 295 000 NOK
www.fredboats.com/nb