5 etappe i Volvo Ocean Race!

En hard etappe for mannskapene ombord i de ulike seilbåtene når bølgene når 11 meter. Etappe 5 går fra Aukland i New Zealand til Itajai i Brasil og er regnet som den tøffeste.

Teamet Groupama leder etter nattens seilas. På andreplass ligger Puma ca 51 nautiske mil bak lederen. Tredjeplassen er det Team Telefónica som innehar. De bekreftet igår at de går inn til Argentina for å reparere baugen før de fortsetter.

Telefónica MCM Diego Fructuoso sier at båten og mannskapet holdt seg oppe etter nattens hardkjør og at de uansett kvelden før hadde bestemt seg for å stoppe for reparasjon. De runder nå forsiktig Cape Horn og seiler så raskt de kan uten å ødelegge mer og det er veldig kaldt, forteller Fructuoso. De håper dette vil øke deres sjanse for resultater i etappe 5.

Camper ligger på 4 plass, også de skal inn for reparasjon for så å fullføre etappe 5. På 5 plass seiler Abu Dhabi Ocean Racing, de har hatt en fantastisk natt og båten levere godt i følge kaptein Ian Walker.

Siste båt Sanya, har brutt og de pakker sammen båten for frakt til Savannah i USA. De vil møte resten av flåten igjen i Miami.

Se video og oppdateringer fra den krevende seilasen, på Volvo Ocean Race