2012-03-30-1d9bf9f26f3fc4634ec0fd42647199246b8f9a3d Sjøvett og opplæringsansvarlig Endre Helland, foran Kranen i Solheimsviken som blir klasserom for Båtførerprøven under messedagene

Ta Båtførerprøven med praksis!

Sjøvett og opplæringsansvarlig Endre Helland hos Redningsselskapet tilbyr kurs med praksis under årets båtmesse ”Dra til sjøs”. Teorien foregår i Kranen i Solheimsviken.

Ta roret ”Kjerring” var navnet på kurset som først ble satt opp for kvinner i Trondheim. Vi kaller det-Ta roret, båtførerkurs med praksis. Målgruppen vår er ungdom og kvinner. Det er ofte de som mangler praksis.

En annen trend som vi dessverre har opplevd i det siste er høy strykprosent på teorien. Den er opp fra 10% til 40%. Dette kom etter den nye pensumdelen som handler om navigasjon og kartlesning. Manglende kunnskap om de viktigste sjømerkene, hvordan de er merket av på kartet og hvordan man skal navigere i forhold til dem, forteller Helland. Derfor er det viktig med lærestyrt rundervisning, hvor man fanger opp hva eleven mangler kunnskap.

Kurset er lagt opp med 8 undervisningstimer og forutsetter at deltakerne har gjennomført nettbasert opplæring før 21. april. Deretter blir det under messen klasseromsundervisning av de to viktigste emnene til eksamen, Navigasjon og "Spesielt viktige emner". Tilslutt skal vi ut i båten vår som er en Pioner Multi med 50 hk. Her skal man lære litt om fortøyning, legge fra og til båten å føre båt, samt navigere i praksis.

Vi har 20 plasser på kurset (5 er allerede påmeldt), som heller ikke blir mer kostbart med praksis. Prisen er kr. 2200,- og for medlemmer kr. 1800,-. Alle deltakere får gratisbillett til båtmessen.

Kurs i regi Redningsselskapet er populære og spesielt sommerskolene som er for de mellom 9 og 13 år. Her lære man båtvett og sjøliv på en gøyal og praktisk måte, forteller Helland. Begge kursene som går i Alvøen er full tegnet, men vi har noen ledige plasser igjen i Lønningstrand og Nordheimsund. Et annet populært tilbud er seilas med Mathilde fra Bergen til Haugesund for ungdom mellom 14 og 17 år.

Ønsker man å følge med på alle aktivitetene våre har Redningsselskapet UNG Bergen opprettet sin egen facebook side, forteller Helland videre. Den er helt ny og vi ønsker mange venner. 

Redningsselskapet blir selvsagt godt representert under messedagene. Elias kommer og den frivillige redningsskøyten Bjarne Kyrkjebø, som blir bemannet fra Påske, er på plass.