2012-03-30-2d8f9003e982c4d15b8e802bbe25aa8b46e540f2 Kon-Tiki, foto credit: Carl Christian Raabe/ Nordisk Film Distribusjon AS

BLI MED KON-TIKI PÅ SEILAS LANGS KYSTEN!

24. august er det norgespremiere på storfilmen Kon-Tiki. I forbindelse med filmpremieren inviteres publikum til å bli med på en unik seilas langs kysten med flåten som både har krysset Stillehavet og spilt hovedrollen i Kon-Tiki-filmen. Flåten kan også besøkes underveis, når den ligger i havn.

- De som blir med på denne ferden får en unik opplevelse og en liten smak av det eventyret Thor Heyerdahl og mannskapet hans la ut på med Kon-Tiki ferden i 1947! sier prosjektleder Torgeir Sæverud Higraff. Han har selv seilt flåten over Stillehavet i Thor Heyerdahls farvann i 2006 (Tangaroa-ekspedisjonen) og lover en opplevelse for livet for dem som blir med: - Planen er å leve mest mulig som gutta på Kon-Tiki mens vi seiler en vakker kyststrekning som ikke trafikkeres av Hurtigruta.

Kon-Tiki-seilasen 2012 er initiert av flåtens eiere og sponsorer i Larvik. I tillegg til Thor Heyerdahls fødeby blir 25 havner langs sør-østkysten og rundt Oslofjorden besøkt. Første etappe starter under trebåtfestivalen i Risør 5. august. Før gallapremieren på filmen seiler flåten fra Bygdøy til Operaen i Bjørvika 23. august. I premierehelga vil flåten blant annet legge til ved Kon-Tiki-museet på Bygdøy med opplegg for publikum. Etter premieren, mens filmen går på kinoer over hele landet er flåten i Sandvika, Drammen, Moss, Borre, Tønsberg og Fredrikstad. 

- Flåten kan besøkes av små og store mens den ligger i havn, og man trenger ikke være seiler for å være mannskap på en etappe. Men vi har kun plass til 10 deltakere på hver strekning så her regner vi med at det fort kan bli fullt, sier Higraff, som i tillegg til mannskap søker skippere til de ulike etappene. Vertskapskommunene og Forbundet Kysten bistår med tauing og kjentfolk.

- Man kan også leie hele flåten med skipper et sted underveis, alt fra to timer til to døgn, privat eller for sin bedrift, sier Anette Maltun Koefoed som representerer en av hovedsponsorene. Reisebyrået Berg-Hansen bistår prosjektet med bookingen. – Du kan få en komplett konferanse-pakke med seiltur, mat og foredrag på flåten.

Om filmen
Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet for å bevise sin teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde Heyerdahl vannskrekk og kunne ikke svømme. Han var villig til å ofre alt for å få rett.

I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

Kon-Tiki er barndomsvennene og regissørparet Joachim Rønning og Espen Sandbergs tredje spillefilm. Regissørduoen fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Manus til filmen er skrevet at Petter Skavlan.

Kon-Tiki er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.

Nordisk Film Distribusjon AS distribuerer Kon-Tiki på norske kinoer. Filmen får ordinær kinopremiere 24. august.

Mer informasjon/bilder og kontakt:
Mer info om seilasen http://www.kon-tiki.no/seilasen/
For booking: https://www.berg-hansen.no/info/no/kontiki.aspx

For andre spørsmål vedr seilaset, kontakt prosjektleder Torgeir S. Higraff, tlf 95762935, e-post: torgeir@tangaroa.no

Mer om Kon-Tiki filmen: www.kon-tikifilmen.no og www.facebook.com/kontikifilmen