”Svanger” i noen måneder til!

Viksunds nye flaggskip, 395 St Cruz, blir først å se på sjøen i mai, forteller Rune Viksund. Han gleder seg til at ”babyen” hans blir sjøsatt.

Rune Viksund har lenge gått med ideen om båten og det har tatt lang tid å realisere, men nå begynner vi virkelig å nærme oss mål, forteller han. Det blir den første helnorske båten på denne størrelse med Cummins zeus system. Skroget er spesiallaget etter Cummins sine spesifikasjoner for zeus. Båten har et enormt volum for å være en 39 foter, så vi kan si det er en rimelig stor ”baby”.

Kundene som venter på de første byggene har vært tålmodige, men de vet at de får veldig mye båt. Det er ikke alle 39 fotere som har 3 doble kabiner, fire gode sitteplasser i føreretning og to salonger. En meget innholdsrik båt, med det meste av utstyr, forteller Viksund.

Vi ønsker ikke å haste på med prosjektet for å få det ferdig. Det er viktig at bygg nr. 1 har kvalitetsmessig den standarden vi ønsker. Litt av forsinkelsene skyldes også endel underleverandører som har nedbemannet og dermed har lengre leveringstid. Vi håper kunden skal kunne cruise inn på vågen 16. mai, slik at 17. mai kan tilbringes ved Bryggen i Bergen.

Båtsans får omvisning ombord i St Cruz 39, av Rune Viksund. Båten har nå fått inn vinduene og han forklarer hvor pantry, salonger og sittegruppene kommer. Flybridgen blir på hele 10 m2, med fem sitteplasser i fartsretning. Her kan man også få en wetbar med grill osv. Under dekk  er masterkabinen, som er meget romslig, godt med skap og direkte tilgang til eget bad og wc. To gode gjestekabiner begynner også å ta form. Det er to seperate toaletter i båten.

Bygg 1 har  2x 425 hk cummins motorer med zeus system og dieseltanken er så stor at man fint kan gå i 11 til 12 timer. Viksund mener at man må komme seg rundt til Sørlandet, før man må tanke.

Ellers er det positivt å se at verftet har full aktivitet og at flere St Cruz 335’er skal ut til nye eiere. Viksund har hatt stor suksess med fjorårets nyhet, St Cruz 335. De har siden 2011 solgt og levert hele 20 stk av båten. Vi har også fått en bestilling til 2013, forteller Viksund.

Det blir en spennende tid for Viksund gjengen fremover for å se om 39 foteren blir like populær som 335. Helnorske båter er blant sjeldenhetene i dag, så vi håper kundene vil like produktet vårt. Det er viktig for Norsk båtproduksjon å hevde seg og lage attraktive og sjøsikre båter.

Viksund blir å treffe på de fleste båtmessene på sjøen i år, men valgte vekk den store innendørs messen på Lillestrøm.

Hvem som får vise nyheten først gjenstår å se, kanskje blir det båtmessen i Florø som er heldig å få en verdenspremiere i år?

Viksund har også opprettet en byggeblogg som viser prosessen og historien rundt båten. Den kan følges på Viksund sine hjemmesider.