2012-04-10-c967a415c21cda792b70b74f367471be72161ea5 Bilde fra Friluftslek, kanskje noe å prøve i år?

SUP på ”Båt & Sjøliv” i Ålesund!

På båtmessen førstkommende helg bys det på mange nyheter og aktiviteter, blant annet brettpadling eller Stand Up Paddle (SUP). SUP er den raskest voksende vannporten til dags dato.

Det er utstilleren friluftslek.no som står bak presentasjonen, de forteller publikum hvordan utøveren står på et spesialdesignet surfebrett. Brettet har noe mer volum, lengde og bredde enn et vanlig surfebrett og benytter en lang padleåre som føres langs siden av brettet.

Årsaken til at Stand Up Padlingens raske vekst rundt om i verden, er den hurtige læringskurven man opplever, samt tilgjengeligheten av sporten. Den kan gjøres nær sagt overalt hvor det er lett tilgang til vann. Særlig populært er det å padle på flatt vann i innsjøer og fjorder, samt å konkurrere i langdistanserace og ute i åpent hav.

Den delen av sporten som omhandler surfing i bølger er ofte den man ser mest av i magasiner og på bilder og dette er ikke uten grunn. Stand Up Paddle Surfing gir utøveren en enorm kontroll i bølgene og vedkommende kan også benytte åren til å manøvrere. Ved å stå oppreist på brettet får man svært god oversikt over innkommende bølger og kan plassere seg perfekt for å ta neste bølge. Det er ikke uvanlig å få langt flere bølger da man har et større brett og lettere for å bevege seg rundt ti riktig sted. Svært mange mestrer det å surfe utrolig mye raskere på et SUP brett.

Sporten gir også utøverne en sterk "core" og er svært god trening som benyttes av mange cross-over utøvere og kjendiser.