2012-04-12-a62ea2bd56a57f2740113d9624cfbc7cbb77ab48 Bilde: Redningsselskapet

Ny Redningsskøyte RS Sjømann til Stavanger!

Norsk Sjømannsforbund har gitt 8,5 millioner kroner til bygging av den nye redningsskøyta. Redningsskøyta skal i første omgang til Stavanger som er et krevende og stort sjøområde.

- Vi er opptatt av sikkerhet til sjøs, sier Jaqueline Smith som er forbundsleder. Fagforbundet ble opprettet for hundre år siden, og har 10 500 medlemmer som har sjøen som arbeidsplass.

Betyr mye for de sjøfarende
Redningsskøyta skal i første omgang til Stavanger som er et krevende og stort sjøområde. Rundt 30 prosent av innbyggerne her har fritidsbåt, ifølge den store båtlivsundersøkelsen gjort av Kongelig Norsk Båtforening og Norboat. Offshore-trafikken er også stor. Norsk Sjømannsforbund har 700 medlemmer i området.

Rask redning
Den nye redningsskøyta går over dobbelt så fort som det redningsskøytene gjorde for tjue år siden, og har større mulighet for å nå frem i tide til folk i havsnød. Den går sju knop raskere enn nåværende redningsskøyte i Stavanger. -Dette betyr mye når vi vet at avstandene kan være store på havet, sier Stian Rasmussen som er leder i Redningsselskapets sjøredningskorps i Stavanger.

Største gaven
Dette er den største gaven Norsk Sjømannsforbund noen gang har gitt.
 – Vi ønsker å gi våre medlemmer, deres familie og alle som ferdes til sjøs en gave i forbindelse med forbundets 100- års jubileum og å vise samfunnet at vi tar sikkerheten på alvor, sier Jacqueline Smith som har vært forbundsleder siden 2006.

Rørt fisker
I september 2010 vedtok Landsmøtet i Sjømannsforbundet å donere 8,5 millioner kroner til ny redningsskøyte i den minste skøyteklassen. Med denne gedigne gaven er medlemmene selv med på å gi støtte til alle sjøfarende.

En svært rørt fisker og landsstyremedlem Erling Hanssen gikk da på talerstolen: 
- Det gjør meg stolt at vi som medlemmer er med på å gi en slik gave.

Å redde liv er målet for alle redningsskøytene og dets mannskaper langs hele kysten. 13. april klokka 12 skal den nye redningskøyten døpes på Honnørbryggen utenfor Rådhusplassen i Oslo.

Fakta den nye redningsskøyta 151 - Navnet ble RS Sjømann

Lengde                13,7 m
Dekksbredde:       4,2 m
Dypgang:             0,7m
Hovedmotor:         2xVolvo Penta D6-435
Maksfart:              35 knop
Rekkevidde:        200 nautiske mil
Materiale:           Karbonsandwich
Bemanning:        3-4 frivillige mannskap