Elan 48 – båtmessens største båt!

JP-Marine Yachts, med daglig leder Jonny Pedersen, kan endelig vise båten Elan 48 på det Norske Båtmarkedet. Torsdag åpner ”Dra til Sjøs” i Bergen og båten er en av Norgesnyhetene.

Båtsans er ombord hos Jonny som satser stort og ”tøft” i dagens båtmarked, først med Elan 48 og i juni kommer første båt fra deres nye Amerikanske satsning, luksus merket Marquis.

Hvordan er båten mottatt så langt? Veldig bra forteller Pedersen, vi har 3 konkrete kunder fra Ålesund. En meget god messe, med et tydelig handlekraftig publikum, forteller Jonny.

Elan 48 ble sjøsatt på Østlandet og fikk virkelig prøv seg på turen til Ålesund med over 15 sekundmeter vind fra Oslo til Egersund og rundt Stadt var det stiv kuling med 20-25 sekundmeter vind. Opplevelsen av båten er veldig god og skroget tar sjøen meget godt.

Båten er utstyrt med det meste av navigasjon. Med to kupler for satellittkommunikasjon kan man si at båten er GPS styrt. Den kan ligge i ro på den posisjon du angir, en herlig båt å kjøre, forteller Jonny. Vi har autopilot, bredbånd og joystick styring, mm.

Motorer er 2 x 600 Cummins og har det mer og mer populære zeus systemet. Båten har en toppfart på 35 knop og marsjer godt i 22-26 knop. Planterskel rundt 12-13 knop, forteller Jonny. Båten er lettere enn tidligere modeller, ca 16,5 tonn mot tidligere 18,5. Dette grunnet endel istøpt carbonfiber i skroget.

Skroget på den ”Norske” båten er lakkert i en stilig sølvfarge med sort bred stripe langs skroget.  Jonny forteller at man kan få båten i akkurat den fargen en selv ønsker, rød, gul, lilla, eller hvit som er det mest vanlige. Et virkelig blikkfang er båten, som antakelig ikke blir for den vanlige mann i gaten, med en prislapp på rundt 6,5, men drømme har vi lov til alle..