2012-04-19-97532c01fe17f88e06849815e36e635671830f32 Prisvinner: Helly Hansen-jakken Odin Fastpack

Helly Hansen hedres for god design!

Flere maritime produkter fikk prisen Merket for god design på årets utdeling, også Helly Hansen-jakken Odin Fastpack ble hedret av Norsk Designråd.

Helly Hansens turjakke Odin Fastpack er en vanntett og pustende jakke, designet for å kunne tas raskt av og på under turer med skiftende værforhold. Lettvektsjakken på kun 242 gram ble tildelt Merket for god design under Norsk Designråds årlige prisutdeling, Designdagen, 18. april.

- Design og funksjonalitet er de to viktigste komponentene i all vår produktutvikling. Våre jakker skal ha de beste tekniske materialene, men selvsagt skal de også se knallbra ut. Det er veldig hyggelig at vi mottar utmerkelser for designet vårt, det gir oss en pekepinn på at vi tenker riktig, sier Øyvind Vedvik, kategorisjef for Outdoor i Helly Hansen.
         
Skandinavisk design
Helly Hansen kommer opprinnelig fra Moss, men er nå blitt en global merkevare med distribusjon i mer enn 40 land, inkludert USA, Canada og Kina. Designuttrykket er likevel sentrert rundt det skandinaviske – med fokus på enkelhet og rene linjer.
- Stikkordet er enkelt. Designet skal være enkelt og rent, samtidig som stilen bevares. Det ligger i det skandinaviske at ting skal være ukomplisert, samtidig som det føles vel. I hvert eneste produkt gjør vi vårt ytterste for at man skal få i pose og sekk – både komfort, funksjon og stil. Hvis ikke alle tre kravene oppfylles, vil produktet aldri komme på markedet, sier Vedvik.
Avansert utendørskolleksjon
Fastpack-jakken er en del av Odin, Helly Hansens mest avanserte utendørskolleksjon. Kolleksjonen ble første gang lansert i 2007, og har siden mottatt flere utmerkelser i ledende magasiner og forum for utendørsentusiaster. Fastpack-jakken var med på Backpackers 2012 Gear guide, og skalljakken Odin Mountain ble tidligere i år kåret til Gear of the Year 2011 i USAs ledende friluftsmagasin, Outside Magazine.

Odin-kolleksjonen er utviklet for å gi maksimal beskyttelse under ekstreme værforhold, og produktene brukes i dag av både profesjonelle skikjørere, fjellførere og under polekspedisjoner.

- Odin-serien er et godt eksempel på hvordan vi hele tiden pusher grensene innen produktutvikling. Vi gjør ekstremt mye prøving og feiling, og gjennomgår utallige runder med testing av både materialvalg og designgrep. Mye av testingen foregår med profesjonelle partnere i noen av verdens tøffeste forhold - på fjelltopper, på havet eller andre steder. Deres tilbakemeldinger tas inn i innovasjonsprosessen, og dette sikrer at de endelige produktene har den aller beste kvalitetssikringen man kan finne, sier Vedvik.   

Odin Fastpack Jacket veier 242 gram, har UPF 30+ solbeskyttelse, og kommer i fargene blå og gråsort. Veiledende utsalgspris er kr. 2.699,-.