”Båtsmann” i messens mest sjarmerende båt!

Amerikanske Ranger Tugs fanger blikket fort, en Amerikansk 27 fots ”tugs”. Stavanger Marinesenter er importøren av nyervervingen.

Vi snakker med Båtsmann som er medimportør av båtserien, Ranger Tugs. Hittil er to båter på plass i Norge og flere kommer. Rudold Czybulla, er selger hos Stavanger Marinesenter og primus motor bak båtene. Han har et konkret forhold til båten han er nettopp er blitt importør til og eventuelle kunder. ”Dette er en båt du enten liker eller ikke”, sier han.

Båter i dag ligner hverandre, men denne skiller seg ut. Båten har alt av utstyr og personlighet, ingen ting mangler, ifølge Båtsmann og Czybulla.  Amerikanerne er flinke på helheten og den totale ”pakken”. Men det mest viktige er ifølge ”Båtsmann”-, sjøegenskapene. 

Båtsmann vet hva han snakker om og han fikk teste Tugsen fra Stavanger til Bergen. ”Ranger Tugs R-27 skjærer sjøen som en delfin og jeg var oppe i 27 knop, forteller han. Vi red på bølgene, i en båt som i utgangspunktet marsjer rundt 12-15 knop og har en toppfart på 21 knop. Under ingen omstendigheter var dette ubehagelig, båten oppførte seg eksemplarisk.

Standard motor i båten er en 180 hk Yanmar diesel, med fast aksling. Her er solcellepanel, stor pantry, 5 sengeplasser, mange smarte og praktiske løsninger, som Amerikanerne er kjent for. Stavanger Marinesenter  tar også inn Cutwater Boats, som kommer til Norge.