2012-04-22-8fda67406f6629882ab5fc8b821d0b4e6b184177 Bilde av Statsraad Lehmkuhl under Tall Ship Race i Stavanger, lite bilde av Stig Madsen og Øystein Soltvedt fra "Dra til Sjøs" som delte ut prisen til Helge Dyrnes, i midten. Unn deg opplevelsen, er slagoret som vises av plakaten på årets messestand.

Båtbransjepris til Statsraad Lehmkuhl!

Det var en meget glad prisvinner av årets Båtbransjepris. Styreleder i stiftelsen Statsraad Lehmkuhl Helge Dyrnes mottok sjekken på 50.000, fra ”Dra til sjøs”.

Den norske Båtbransjepris deles årlig ut under båtmessen ”Dra til sjøs” i Bergen på utstillerfesten. Prisen er ment som en heder til personer, firma, foreninger eller organisasjoner innen båtbransjen eller annen maritim virksomhet.

Årets pris gikk til Bergens stolthet Statsraad Lehmkuhl, som bidrar mye til maritim yrkesopplæring og gir mulighet for familier eller enkeltpersoner å være med som medseiler på mange av skipets tokt.

Sitat fra deres egen nettside:
«Statsraad Lehmkuhl» er ikke et passasjerskip. Her kommer du ombord som "medseiler", det vil si at du tar del i det arbeidet som foregår på skipet. Du går vakter sammen med profesjonelle sjøfolk, alt fra utkikk og rortørn til byssevakt. Det blir lagt vekt på at de maritime tradisjonene blir ivaretatt - ikke minst seilmanøvrer. Det å klatre i riggen er for mange den ultimate seilopplevelsen, men dette er helt frivillig. Og kanskje blir det tid til en shanty og noen knuter innimellom øktene.

Les mer om alle mulighetene og skipet på deres hjemmesider her.