Bavariaklubben Vest!

Vi møter en av messens mest entusiastiske damer, Anita Botnevik, representant for Bavariaklubben vest. Hun får meg nesten vervet i klubben, uten at jeg har seilbåt.

Vi har det så kjekt, forteller hun. Nå skal vi ha Bavariatreff for hele familien. Dette er treffet alle i familien vil være med på, uansett alder. Vi seiler til Husnes helgen 1.-3. juni, med første stopp på Godøysund. Alle båtene får utlevert oppgaver som skal løses på turen og i løpet av helgen har vi alt fra knutebinding til mannekengoppvisning.

På Husnes få vi vår egen kai til disposisjon og vi er nærmere 100 personer med stort og smått. Kommunikasjon på turen går via VHF, og Anita Botnevik vil alltid høre damene på kanalen.

For meg er det kjempeviktig at også damene tar roret og er aktiv, selv elsker jeg å seile og jeg tar båten vår ut så ofte jeg kan. Alene, spør jeg. Ja, jeg kan jo ikke alltid vente på min mann, så da blir det alene også, ler Anita. Hun er godt vant i båt og har bodd i seilbåt i 8 mnd i en periode av livet, da de ventet på ny leilighet. Å, det var herlig, forteller hun, det er nesten som jeg savner det litt ennå.

En av favoritt seileren hennes er en Bavaria 40 Cruiser, som også er Norges mestselgende seilbåt. Selv har hun en 38 fots Bavaria, som hun er veldig fornøyd med. Flemming Brun Henriksen som er forhandler på vestlandet, har hittil i år solgt hele 14 seilbåter for Lunde Båt Vest. Vi spør Flemming hva det er med Bavaria som er så bra. Helt klart seilegenskapene sier han, båtene er fantastisk gode å seile. Du får mye båt for pengene, fortsetter han og vi har veldig mange kunder som kommer igjen som både 2. til 3. gangs Bavaria kunder.

Trenden med seilbåt er økende, mye på grunn av at seilbåtene i dag ”åpnes” opp med store vinduer og mye lys under dekk. Dieselprisene gjør at noen velger dette som en rimeligere måte å være på sjøen på. Pluss at man får mye båt for pengen, med rundt 1,4 millioner får du en 40 fots seiler. Da med 3 doble lugarer, to toalett, stor sittegruppe og godt med utstyr. Seilbåt er fantastisk, mener Flemming- du kan bruke den som ”motorbåt”, hytte eller seilbåt, smiler han.

Anita Botnevik brenner for livet på sjøen, hun har også startet eget firma med opplevelse og læring på sjøen. Spesielt rettet mot barn og hun kan tilby turer i seilbåt, skjærgårdsjeep, snekke eller i robåt.

Som leder for Bavariaklubben i Bergen er hun opptatt av å gi et godt tilbud til Bavariaseilere som ønsker å treffe likesinnede i et uformelt miljø.  Selv har hun kyst- og fritidskippereksamen og tar alltid roret når hun og mannen skal legge til kai.

Nytt av året blir helgens Bavariahavn, som vises på deres hjemmesider og i Bergens Tidene, her kan man møte opp og treffe likesinnede.