Delta 26 Open, en designperle!

Linjene er en blanding mellom klassisk fortid og minimalistisk fremtid. Designet er av Sveriges mest kjente industidesigner.

I Norge har vi Bård Eker og i Sverige har de Ted Mannerfelt. Begge kjente industridesignere som også har en forkjærlighet til racer- og performance-båter. Dette gjenspeiler seg ofte i skrogene de designer, selv på fritidsbåter. Step i skroget er et av elementene og på Delta 26 Open finner man to. Dette gjør at båter designet av de overnevnte herrer, blir heftig sjøbåter.

Vi snakker med Trond Egil Toft hos Smart Marine, importør av båtene, som mer enn gjerne viser frem siste modell fra Delta. Skroget er 7,5 m langt og 2,6 meter bredt. Motoralternativer er Volvo Penta D3, eller VP GXI 5,7 l. Førstnevnte motor står i utstillingsbåten, den marsjer rundt 28-35 knop og har en toppfart på 38 knop. Drivstofforbruket er da estimert til rundt 0,85I/nm.

Toft forteller at skroget er vakuumstøpt og med divinisell blir båten lettere. En annen fordel er iblandet vinilester imellom gelcoaten. Da har båten konstant samme vekt, (trekker ikke inn fukt) den blir ikke tyngre utover sesongen. Igjen drivstoffbesparende.

Båten er svært innholdsrik, med pantry under føresetet, et lite kjøleskap, skuffeseksjon med glass og fat, velplassert for å unngå klirring. Sittegruppen kan omformes til stor solseng og porter som sikrer at ikke små barn eller eventuelt en liten hund har direkte tilgang til badeplattform. Selve salongen var fantastisk myk og behagelig å sitte i. Inn under dekk var en liten kabin, med eget toalett og vask.

Har du "litt" ekstra på bankboken og er i tillegg opptatt av design, skal du ta en nærmer titt på Delta 26 Open, en perfekt daycruiser med mange smarte detaljer.