2012-05-04-1c72c7fb186fb34599898047166f782bcb2f3f92 Bilde fra Gøta kanal

Seil tvers igjennom Sverige på én billett

Når Gøta kanal åpner sluseportene 4. mai, kan du for første gang seile både Gøta kanal og Trollhätte kanal på én og samme billett.

Når Gøta kanal åpnes for sesongen 2012 kan du seile helt fra Mem i øst til Gøteborg i vest på samme billett. Ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom AB Göta kanalbolag og Sjøfartsverket, og er ment å forenkle båtreisen for alle som vil ta seg fra kyst til kyst.
Gøta kanal har fått flere oppgraderinger for båtturistene foran 2012 sesongen. Det er bygget hele 400 meter nye brygger langs kanalen, og servicen økes med mange nye el-stasjoner og vannuttak på brygger og kaier. Karlsborgs gjestehavn har fått hele 25 nye gjesteplasser for sommeren 2012.

Familien viktig
Rundt 25 prosent av de tilreisende til Gøta kanal er familier på tur. Derfor har det i år vært viktig å fokusere på nettopp denne gruppen båtturister: Omkring 250 kulturarrangement står på programmet, blant dem Göta kanal Rock den 14-18 august, allsangkvelder i Karlsborg og Brådtom sluse, festival i Töreboda, veteranbiltreff i Hajstorp og vise- og korfestival i Sjötorp. I tillegg finnes en rekke kunstinstallasjoner langs kanalen, noe som gjør Gøta kanal til en eneste lang kunstutstilling.
 
– Vi kan ikke styre været, men ellers skal vi gjøre alt for å skape den beste mulige sommersesongen for de tilreisende på kanalen. Vårt mål er at alle aldersgrupper skal trives, for det er den viktigste forutsetningen for en vellykket familieferie, sier markeds- og informasjonssjef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer.


Om Göta kanal
Göta kanal er en av Sveriges mest kjente og populære turistattraksjoner. Kanalen har i snart 200 år vært en møteplass for mennesker fra hele verden, og blir besøkt av rundt 3 millioner turister årlig. Rundt 3000 båter trafikkerer kanalen under sesong. For mer informasjon om båtturer, severdigheter, årets aktiviteter, festivaler og begivenheter, gå inn påwww.gotakanal.se for mer info.