2012-05-15-6aaf1ee9ba47eaf0e1bd032881cdd580112234a9 Litt høy pris, men er du glad i sjømat kan vi absolutt anbefale denne.

Den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge!

Årets beste norske kokebok i 2011, er en praktbok om den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge, presentert av noen av landets aller dyktigste kokker.

Den norske kysten er rå! Stupbratte fjellvegger treffer kalde, klare og dype farvann. Her lever de ypperste råvarer - fisk og sjømat i verdenseliten.
 
Drivkraft forlag presentere her en annerledes bok om det mest verdifulle Norge har å by på. Her lærer en hvordan man kan åpne kamskjell og østers. Filetere alt fra makrell til breiflabb. Gastronomisk Institutt tar fisken fra det tradisjonelle til det moderne med oppskrifter for enhver smak og anledning, forherlighet gjennom Tom Hagas fotografier.
 
Den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge legger fram vår dramatiske fiskerihistorie, fiskeartene og skalldyrene som setter landet på kartet, samt innovasjonen, teknologien og kvaliteten som har gjort oss suverene innen fiskerinæringen.

Mest av alt er boken imidlertid en kulinarisk reise langs Norges tradisjonsrike kyst. Landets mest fremragende kokker har krystallisert tusenårige sjømattradisjoner og gir deg oppskrifter like rene, delikate og smakfulle som den norske kysten selv gir seg til kjenne.
 
Boken gir mange gode tips nå foran sesongen med fisk og skalldyr aktiviteter. Se utdrag fra boken her

Se link for juryens begrunnelse: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/mat/julemat/Formidler-dobbel-stolthet