2012-05-16-3de0f0b2a87ec5f43b9157cd0fb593958d62d050 Maritim spørrebok lanseres. Fra venstre: Salgsanvsralig for trebåtfestivalen, Halvard Ellefsen, quizmaster Hans Petter Bjerva og festivalleder Odd Sverre Aasbø (Foto: Asbjørn Aanonsen)

Trebåtfestivalen med egen maritim spørrebok!

For de aller fleste betyr båtliv kun ferie, slappe solrike dager og trivsel. Muligheten til å gjøre som man selv vil. Men fra tid til annen er det muligens greit å trimme de små grå?

Dette har Risør Trebåtfestival tatt på alvor og utgir nå en liten spørrebok som gir publikum muligheter til å bli bedre kjent med alt fra maritime begreper, sjørøvere og vikingtiden, til fyrlykter og stolte skuter. Trolig grei basiskunnskap for enhver skipper eller matros. På festivalkontoret i Risør har de brukt de siste måneder fra idé til ferdig produkt. Planen er at spørreboka kommer ut i butikkene i løpet av den neste måneden, ifølge festivalleder Odd Sverre Aasbø.

Det vil være mulig å kjøpe den på enkelte utsalgssteder i distriktet, men også på festivalkontoret. Så må man gjerne ta kontakt med oss på mail eller Facebook, sier Aasbø. I tillegg vil den selvsagt være å få kjøpt på festivaldagene.

Vanskelighetsgraden i spørreboken vil variere fra de helt enkle spørsmålene, til de mer tøffe nøttene. Med andre ord litt for enhver smak. Dette er boka for alle som har interesse for båter, skip eller kystkultur, sier mannskapet bak boka, Odd Sverre Aasbø og salgsansvarlig på festivalen Halvard Ellefsen. Med seg har de også fått Risørs store quizmester Hans Petter Bjerva. Dette burde borge for kvaliteten.

I boka finner man nærmere 400 spørsmål fordelt på 17 ulike tema. Dermed burde dette være en bok som passer for de fleste. Alle inntekter vi får inn på boka går i sin helhet til drift av Risør Trebåtfestival.

Spørreboka som har fått den treffende tittelen «Når ble den sjøsatt?», vil koste 100 kroner, sier Ellefsen. Vi håper den blir godt mottatt, og at den vil bli brukt mye. Quiz er populært for tiden. Og mange benytter seg ofte av spørrekonkurranser i ferietiden, og hva er vel mer naturlig enn å ha en slik bok liggende om bord i båten, slår Ellefsen fast.

Risør Trebåtfestival som regnes som Norges viktigste kystkulturarrangement, vil i år gå av stabelen i perioden torsdag 2. august – søndag 5. august.