2012-05-21-7f80715fc857373054800291bd05a2cc0f73c6fc Pro-seriens nyeste tilskudd, Buster XL Pro, er spesielt utviklet for fiske.

Nytt tilskudd i Buster Pro-serien!

Busters nye tilskudd blir lansert for 2013 og er spesielt tilrettelagt med gode planløsninger for kastefiske og dorgefiske. Båten er utviklet i samarbeid med fiskeguiden Kalle Paavola.

Fiskars produserer den populære Buster Pro-serien, som er beregnet på krevende bruk. Det nye tilskuddet i Pro-serien, som blir lansert for 2013, er en nesten seks meter lang konsollbåt som er laget med tanke på fiske- og nyttebruk.

Tidligere båter i Pro-serien har vært den massive syv meter lange Magnum Pro og Lx Pro i den populære femmetersklassen. Buster XL Pro blir presentert for publikum på Helsingfors flytende båtutstilling i august 2012, og den blir deretter levert til markedet.

Løsningene i Buster XL Pro er utviklet i tett samarbeid med fiskeguiden Kalle Paavola. Prototypen er utviklet og testet for hard bruk gjennom de to siste årene.

"Markedet manglet en båt med gode planløsninger for kastefiske og et romslig akterparti til dorgefiske", sier Paavila når han skal fortelle om utgangspunktet.

Paavola, som arrangerer fiskereiser i Pro Kalastus AS, er kjent som en allsidig fisker, med lang erfaring med både dorging og kastefiske, både til havs og på innsjøer. I den senere tid har han lagt sin elsk på jiggfiske.
"Kalles erfaring og visjoner er tydelige overalt, på skroget, festepunktene, konsollen og sitteløsningene, rekkverket og oppbevaringsplassen", forteller produktutviklingssjef Anders Kurtén.

Den åpne plassen gjør båten enda mer anvendelig
I nye XL Pro man har tatt de beste egenskapene fra de tidligere Pro-modellene. Alle deler av båten er bygget i aluminium, fra skrog til dørk.

"Vi tror at XL Pro kan bli den mestselgende modellen i serien. Båten har store åpne flater, slik at den i tillegg til fiske egner seg utmerket som forbindelsesbåter mellom øyer, til transport av byggemateriale og til offentlig bruk. Du får for eksempel uten problemer plass til en to meters båre", sier Kurtén.
I følge Kalle Paavola er Buster XL et utmerket utgangspunkt for en fiskebåt.  "Skroget har optimale egenskaper, uansett vær. Dersom man ikke kommer seg ut med denne, ville man ikke kunnet fiske med noen annen båt heller", sier Kalle Paavola.

Den allsidige universalbåten er et godt utgangspunkt for det man måtte ønske av påbygg.
"Du kan ikke gjøre en fiskebåt om til en universalbåt, men XL Pro er derimot en god universalbåt. Utstyret bestemmer bruken: Yrkesfiskeren vil utstyre båten på en annen måte enn hobbyfiskeren, som også vil dra på sjøen med familien", konstaterer Paavola.

En unik funksjon i båten er den sammenleggbare aktertoften, som kan gi mye ekstra plass ved behov. Den todelte klafftoften gjør at antall sitteplasser kan økes til syv ved behov. Når toften er felt ned, danner den en luke over maskinrommet.
"De stabile, vendbare klaffene fungerer også som kasteplattform," sier Paavola.
 
Gjennomtenkte festepunkter og oppbevaringrom
Båten har en styrekonsoll i aluminium, som kan leveres fabrikkmontert til høyre eller i midten. Luken til det store oppbevaringsrommet ligger foran konsollen.

I konsollen er det plass til å integrere plotter, og i targabøylen, som er utstyrt med kabelgjennomføringer, er det lett å legge til tilleggsutstyr.

Skålformet offshoresete leveres som standard. Som fabrikkmontert tilleggsutstyr finner vi en benk til to personer, som også kan brukes som støtte.

Til standardutrustningen hører rustfri reling, praktiske festeplasser for stangtuber og tilleggsutstyr rundt om på båten. Som tilleggsutstyr finner du en dobbel stativserie som gir enda større muligheter for å feste utstyr.

"Det er ikke nødvendig med hull i båten, siden de ekstra stativene gjør det mulig å feste tilleggsutstyr på to punkter. De gjør dessuten relingen høyere, slik at den er tryggere å lene seg mot i hardt vær", forklarer Paavola.

Paavola understreker hvor viktig det er med gjennomtenkte oppbevaringsløsninger. "Det må ikke ligge overflødig utstyr på dørken. Det utstyret som ikke trengs i øyeblikket, skal kunne stues unna på en ryddig måte, slik at det ikke er i veien."
 
Buster XL Pro 2013      
Lengde 5,94 m
Bredde 2,17 m
Vekt ca 620 kg      
Personer 7
Motoreffekt 70–115 hk