2012-05-21-c41383cb3320c2aab0343ab42f4d2c3b66f7419e Dehler 35

HANSEGROUP samler hele produksjonen!

HanseGroup, som inkluderer merkene Hanse, Moody, Dehler og Fjord, flytter i løpet av 2012 hele produksjonen til sitt tyske hovedkvarter i Greifswald.

Dette betyr at fra august 2012, blir den fullstendige monteringen av Dehler seilbåter og produksjon av ulike smådeler for Hanse Yachts lokalisert i Greifswald (Mecklenburg-Vorpommern).Driften på det nåværende verftet til Dehler i Freienohl (Nordrhein-Westfalen) vil bli avsluttet ved utgangen av året.

Vi håper at ved å flytte modellene til Greifswald området, kan vi skape synergieffekter ved å gjennomføre kundespesifikke forespørsler samt å benytte vår forskning og utviklings kompetanse. Så snart flyttingen er gjennomført, vil Hanse, Dehler og Moody seilbåter og Fjord motorbåter, bli produsert i Greifswald.

Dehler Yachts er ment mer for konkurranse seiling mens Moody Yachts er mer rettet mot behovene til langdistanse seilere. Begge gruppene krever gjennomføringen av et stort antall individuelle og kundespesifikke forespørsler. Av den grunn, vil produksjon av Dehler seilbåter bli gruppert sammen med Moodys delvise serieproduksjon. Serieproduksjonsvirksomhet samlet på ett område er det mest logiske og vil gi et tettere samarbeid.

"Helt siden oppkjøpet av Dehler for tre år siden har vi arbeidet med å tilpasse produksjonen av begge merkene. Som et resultat, blir flyttingen relativt enkel ", sier Dr Peter Barth direktør for produksjon ved HanseYachts.

Å bringe produksjonen av Dehler Yachts til Greifswald vil ha betydelig positive effekter som at forskning og utvikling er lokalisert nær Greifswald, noe som gjør det enklere å teste og optimalisere båtene fordi de blir produsert direkte ved kysten.

Flyttingen skal heller ikke ha noen betydning for kundene og båtene blir integrert i produksjonsprosessen på Greifswald fra så tidlig som i september 2012. Ordrer tegnet på vinterens messer vil bli ferdig i tide for 2013 sesongen.

Den nye, meget populær 38 -fot klassen, blir tilgjengelig fra Dehler fra fjerde kvartal i 2012, også den vil bli produsert ved hovedkvarteret i Greifswald. Dehler produktspekter omfatter i dag fem modeller med lengder fra 29, 32, 35, 41 og 45 fot. Den nye 38-fots modellen vil bli lagt til porteføljen i fjerde kvartal 2012.

"Vi ønsker å understreke at våre 89 ansatte i Freienohl gjør en utmerket jobb, og at vi tilbyr hver og en sysselsetting på kysten", understreker direktøren for produksjon Dr Peter Barth, i dagens pressemelding.

HanseYachts AG ble etablert i 1990 og selskapet er nå verdens tredje største serieprodusent av seilbåter på markedet.