2012-05-24-d4c4e9efaba3f8c81efac94693a908365d8a3ca7 Arkivbilder og Havfestlogo

Festival Pinse i Vest!

Endelig ser det lyst ut for båtfolket i Vest. Pinseværet lover godt og festivalene er igang. Pinsehelgen har mye å by på og mange båtforeninger har sitt årlige pinsetreff. Båtsans gir festivaltips for pinsehelgen.

Vi starter lengst sør ved fritidsbåthavnene i Egersund by, de byr på Dalane Bluesfestival, dette er en årlig festival med blues og tilhørende musikkstiler. Les årets program her.

Kystkulturdagane 27. - 29.mai 2011 på kaien i Sandeid. Her kan man få Skipperfrokost i telt og delta på fiskekonkurranser med mer. Se program her.

Videre i Rogaland er det Siradagene med en godt program fra 25.mai, som pubkveld og 26.mai er det rekefest og Tor Endresen som spiller til dans.

På Bømlo er det Mosterspelet.  Frå 25.-27. mai 2012 er det klart for fremføring av ”Kristkongane på Moster”. For 29. året blir det historiske spelet av Johannes Heggland og Kjell Habbestad oppført i Moster Amfi.

Saudadagene starter torsdag 24. mai med Klovnen Knut, Fredag, Atle Pettersen, Lørdag, konsert med Smokie og dans med Gunslingers, elles blir det Klovnetog - Talentiade - Releasekonsert med Nilsemann - Am Car treff - Utstillere - Sykkelløp Haugesund-Sauda - Tivoli etc. Dette er bare noe av det som skjer på Saudadagene 2012.

Rosendal Musikkfestival har en artistliste de kan være stolt av, les deres program for Pinsen.

Austevoll presenterer Havfest for 3. gang 26.mai 2012 på Prestegarden, Storebø! Et event for store og små. De har blant annet artister som Lars Vular og Jonas Alaska for å nevne noen.

I Bergen er det Festspillene og Nattjazz som frister i Pinsen.

Lenger nord i vest er  GAMALOSTFESTIVAL i Vik. Programmet er fullt av underholdene poster, arrangørene håper alle vil finne noe de liker. Fredag 25. mai kan du høre VASSENDGUTANE i Blixhalli i Vik. De gleder seg voldsomt til å besøke Gamalostfestivalen, og lover å gi publikum en skikkelig opplevelse.

Er det noen vi glemte å nevne, tips oss gjerne om kystnære ”happenings” i Pinsehelgen på Vestlandet og vi vil informere.

Pinsen er ellers en fin tid for båtpuss, utflukter og festivaler, under det som for mange er, den ”glemte høytid”.