Årets Båt ved Sørlandets Båtmesse 2012!

Skilsø by Viknes ble i dag kåret til ”Årets båt” i klassen Cabin Cruiser, på Sørlandets båtmesse. Windy 26 Kharma, vant Daycruiser klassen og Nordkapp 550 Enduro vant klassen Jolle/ Landstedbåt.

Det har vært gode tider for Vestlandsprodusenten Viknes. De har blitt berømmet med flere nominasjoner på de ulike messene for deres nyheter i 2012. Nok engang tar de med seg seieren hjem. Viknes viser at de evner å tenke nytt og gjennomfører en flott ”make over” på en gammel klassiker.

Juryen beskriver det slik:

Vanligvis søker vi reelle nyheter. Årets vinner i denne klassen er derimot en modell vi kjenner gjennom flere ti-år. Båtmerket skiftet i fjor eier, og den nye produsenten har tatt med seg alle erfaringer fra sine egne modeller, og sett med nye øyne på denne gamle traveren, og har faktisk klart å fornye den på en måte som er imponerende. Her er det nye innredningsdetaljer, smarte små-forbedringer og skifte av materialer, som gjør at den oppleves mer i takt med tiden. Selv undervannsskroget er bygget om, fra drev, til aksel-drift. Det er vårt ønske at også andre produsenter av tradisjonelle modeller lar seg inspirere av den fornyingsjobben som er gjort med denne modellen. Her viser man hvordan man med kompetanse og vilje til utvikling kan aktualisere selv båter som har vært med oss i flere ti-år.

Vinner i denne kategorien er Viknes, med modellen Skilsø 33 Sport.


Les hele juryens begrunnelse av Windy og Nordkapp her

Båtsans gratulerer alle vinnerne.