Nok et vellykket Bavariatreff er gjennomført, også denne gangen til 20 i stil!

Fredagen opprant med flott vær som vanlig når Bavariafolket samles, en liten endring fra tidligere år var at gradestokken var nærmere 0 enn 20.

10 – 15 m/sek fra nord er forhold vi liker, og når vi fikk på oss en haglebyge utenfor Godøysund følte vi oss som skikkelige friluftsfolk.

Planen var at vi skulle samles på Våge, men med nordavinds kuling var det roligere på Godøysund. Forferdelig trist å oppleve en sånn perle bare stå og forfalle, nå er det verken vann eller strøm på kaien. Håper inderlig det dukker opp en rik onkel som vil satse på stedet, vi skal være de første til å anbefale stedet.
 
Utover kvelden samlet det seg over 20 båter til uformelt treff, folket fikk i seg både vått og tørt, vi mener også at vi observerte noen spede forsøk på allsang. Barn og voksne hadde en flott kveld med lange underbukser og tjukk genser.
 
Lørdag kl. 10:00 var det samling utenfor Solstråleøyen, hvor planen var en rolig og samlet seilas gjennom Lukksundet til Husnes. Plutselig kom det over VHF’en: ” Når går starten?” svaret var: “Det er ingen regatta, bare sett nesen mot Husnes, og sørg for å være der til kl. 14:00”. Så kom det forløsende fra en annen: “Har du noen gang vært med på at 2 eller flere seilbåter er i nærheten av hverandre, og det ikke blir regatta? Førstemann til Husnes vinner!”. Og sånn ble det, full fart i fin vind helt til Husnes, flott klabb og babb på trangeste i Lukksundet.
Hørt om kvelden: “Eg måtte starte motor og gi bånn gass akterover, eg har jo fritidsbåtsertifikat og har lært at skipperens oppgave er å unngå kollisjon.”
 
På Husnes var det aktiviteter for alle, kanopadling, knutekurs, natursti, Skippermøte og premieutdeling til de yngste for flotte tegninger og quiz. Her ble det som alltid først pølsefest for de yngste (og de litt eldre som var litt sulten), samt grillmat til alle om kvelden.
Premieutdeling etter Quiz med Båtførereksamensspørsmål, med fantastiske premier som styret hadde tigget hos gode samarbeidspartnere, fantastisk stemning til langt på natt.
 
Søndag morgen kl. 11:00 startet årets Bavariaregatta under fantastiske forhold, 6 – 7 m/sek fra nord gjorde at det ble en flott bidevind over fjorden til målgang i Lukksundet:
 
Adagio vinner 1 min og 1 sek foran Anita ll, som igjen var 3 min og 1 sek, foran Eirin. Vi gratulerer.
 
Bare glade og fornøyde deltagere fikk en frisk tur hjem, det går rykter om 17 m/sek i Bjørnefjorden.

Vi gleder oss allerede til neste år.
 
Bavariatreffet på Husnes er gjengitt av sekretæren Gjert Dahl, på oppfordring fra formann i Bavariaklubben Bergen Anita Botnevik, til glede for alle Båtsans lesere. Eia var vi der..