Våre idrettshelter i den råtøffe kampanjekalender ”Vest”

Idrettsstjerner sammen om å redde liv. Vibeke Skofterud, Lene Mykjåland, Petter Northug, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Hans Petter Buraas blir i sommer å se som kalenderpiker og -gutter over hele landet.

Sportsbransjen AS og Redningsselskapet har gått sammen om en sommerkalender med mål å få flere nordmenn til å bruke flyte- og redningsvester. Med på laget har de kjente og kjære idrettshelter ikledd flyteplaggenes haute couture.

Den nye kalenderen har fått navnet «VEST», og er trykket i et opplag på 75.000 eksemplarer. Kalenderen deles ut gratis i 800 sportskjedebutikker over hele landet fra mandag 11. juni.

- Alt for mange nordmenn har mistet livet i drukningsulykker på sjøen de senere årene. Derfor har Sportsbransjen AS gått sammen med Redningsselskapet om å lage denne kalenderen. Vårt mål er å øke oppmerksomheten for bruk av redningsvest og på den måten redde liv, sier Trond Evald Hansen, administrerende direktør i Sportsbransjen AS og prosjektleder for kampanjen.

Forbilder
Formålet med kalenderen er enkel: få flere til å bruke redningsvest når de ferdes i båt i sommer. Gjennom å samle et knippe mennesker mange ser opp til og beundrer, håper initiativtakerne å lykkes med dette. Idrettsheltene var heller ikke vanskelige å overtale om å delta i kampanjen.

- Jeg er stolt over å være med og fronte en så viktig sak. Redningsvester redder liv, og forhåpentligvis lykkes vi også med å vise at de kan se ganske tøffe ut også. Hvis jeg kan være med og bidra til at flere mennesker husker vesten i sommer, så er målet mitt nådd, sier Petter Northug.

Redningsselskapet, den frivillige organisasjonen som daglig jobber med å redde liv rundt norskekysten, tror initiativet kan gjøre en forskjell.

- Mange som ferdes i båt uten vest har simpelthen bare glemt å ta den på. Tiltak som denne kalenderen kan hjelpe med å øke bevisstheten for vest generelt, og dette kan utgjøre en stor forskjell. Vi håper alle henger kalenderen på kjøleskapet i sommer, og tar stjernenes oppfordring om å bruke vest, sier Ernst Larsen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet.

Vil redusere antall dødsulykker
Ifølge Sjøfartsdirektoratet omkommer mer enn 30 personer i fritidsbåtulykker hvert år. Nesten 90 prosent av de forulykkede er menn. Kun åtte av de 32 som mistet livet i 2011 brukte flyte- eller redningsvest. Denne statistikken håper Sportsbransjen og Redningsselskapet å gjøre noe med.

- Selv om menn over 40 er overrepresentert i statistikken er det viktig for oss å nå ut til alle lag i befolkningen. Derfor har vi samlet idrettsutøvere som alle nordmenn kan se opp til og beundre, uansett kjønn og alder, sier Trond Evald Hansen.

«VEST» fås gratis i 800 sportskjedebutikker landet over i perioden 11. juni til 31. august. Initiativtakerne håper hytte- og båtfolket henger kalenderen på kjøleskapet som en påminnelse om å bruke vest. Det er første gangen hele den norske sportsbransjen samles rundt et slikt tiltak.

Kontaktperson:
Trond Evald Hansen, prosjektleder for kampanjen og adm. dir. i Sportsbransjen AS, tlf: 901 77 602

Om Sportsbransjen AS
Sportsbransjen AS er en interesseorganisasjon for sportsbransjen i Norge. Selskapet eies 50/50 av to parter i sportsbransjen: Norspo AS – et selskap eiet av leverandører av sportsutstyr og Sportskjedene AS – som er eiet av de seks store butikkjedene i sportsbransjen. Til sammen utgjør dette bortimot 90 prosent av sportsbransjen i Norge.