2012-06-11-3b1f24d787be9cb8b953f1d947a433b17146a0f3 "Foto": Andreas K. Anderson (montasje). Mannskapet Andreas Kalvig Anderson og Espen Mills, klar for en utrolig reise..

Rekker Espen sin egen 30 års dag?

En vill idè II. Akkurat som Dag Lindebjerg reiste kysten rundt fra Grense Jakobselv til Svenskegrensen i sør. 1.juli setter to uredde ungdommer ut i motsatt rute, med en 15 fots åpen Buster.

Dag Lindebjerg brukte riktignok mye lengre tid, guttene her det er snakk om, skal bruke knappe 25. dager.

Vi må gjøre dette før vi blir ”gammel”, forteller Espen Mills til Båtsans. Han har invitert til stort party 25. juli, da han runder 30 år.

Reisen starter 1. juli fra Halden, her sjøsettes en 15 fots flett ny Buster med 40 hk Yamaha. Yamaha Norge, som ikke har for vane å sponse slikt, tente på ideen når guttene ringte.

Ja, hvordan kom dere på dette? Som vanlig når Andreas Kalvig Anderson (den andre halvparten av mannskapet) og meg er sammen kommer mange rare tanker og ideer frem. Som i fjor da vi var ute og fisket like utenfor Stavanger og fisken bet dårlig, kom minnene fra studietiden i Bergen om de gode pølsene på "Tre-kroneren". Plutselig fikk vi svært lyst på en eller to av disse gode pølsene. Vi så på hverandre og visste at det var bare en ting å gjøre: Sette kursen mot Bergen. Seks timer senere stod vi på brygga i Bergen.

På den 6 timers lange returen i en 15 fots åpen båt med påhenger, kom tankene om hvor skal vi dra neste gang? Flere ideer var på banen, men tilslutt kom ”Hva med å seile langs kysten - bare litt lenger? Eller..., MYE lenger da. Fra Sverige til Grense Jakobselv. 3000 kilometer. Sånn omtrent”.
 
Ja og nå begynner alt å falle på plass. Vi har fått kart fra Statens Kartverk, fått låne fotokamera fra Canon med valgfri linse og laptop "Toughbook" fra Panasonic, vi har forpliktet oss til å ta masse bilder. Seatronic har også sponset oss med masse sikkerhetsutstyr.

Andreas er glad i friluftsliv og fotografering og jobber med hobbyen på Stavanger Foto - én av tre ledende fotobutikker i Norge. Andreas er for øvrig en kokk av rang og mønstret sist år på som kokk på en seilbåt fra Karibien til New York. Vi satser på mye sjømat på turen, vi har fiske og fridykkerutstyr med oss. Om vi ikke klarer å fange vår egen fangst er det vel en ”pølsebu” langs kysten, antar Espen.

For at alle skal kunne følge med har Espen opprettet deres egen nettside Coastbuster.no, facebook side og kapteinens logg. Espen er også en ivrig frilansfotograf med mange års erfaring og som nettutvikler.

Når starten går 1. juli satser vi å komme til Molde på tre dager, klarer vi det kan vi roe litt ned. Flybilletten er bestilt, for å rekke bursdagsfeiringen den 25.juli. Flyet går fra Kirkenes klokka tolv den tjuefemte! Rekker Espen sin egen bursdagsfest eller må han feire på Barentshavet en plass?
 

Båtsans ønsker dem lykke til og god tur, vi skal garantert følge med...