XO Boats – den fineste sort!

Hva som kjennetegner en god sjø båt, kan det sikkert være mange meninger om, men at Finske XO har mange av faktorene er helt sikkert.

XO 250 RS Cabin er myk i sjøen, stabil og med på leken. Med det smale skroget (2,28m), skjærer den sjøen som en kniv i mykt smør. Litt justering på flapsene, tilting av motor og båten lystrer umiddelbart. Farten økes og vi er nesten umerkelig fort oppe i nærmer 40 knop. Motor på testbåten er 250 hk Evinrude e-tec. Vegard Helland fra Frydenbø Båtsenter, mener at med en 4 blads propell kunne vi fort nærmet oss 50 knop.

Med standard gassdemping i setene, spiller det ingen rolle om det kommer en del båter som lager  bølger. Man sitter meget komfortabelt og sikten er veldig god med vinduer hele veien rundt, styrhuset har ingen dødvinkler.  Huset har plass til fem personer inne, totalt er båten registret for åtte. Båten har mange fine detaljer og har et tøft design preg som er rett i tiden, både innvendig og utvendig.

XO Boats er design båter i aluminium med glassfiber innredning. Skrogets aluminium skal være av beste kvalitet, likens det som brukes i store og kraftige rednings båter. Dette gir ekstremt stivt og kraftige skrog som igjen gir XO Boats lang levetid og unike sjø egenskaper. At aluminium er et 100% resirkulerbart materiale teller også i positiv favør.

Fra styrhuset er det dør både til front og akter, utvendig er det selvdrenerende dekk. XO har fast drivstofftank på 230l og man kan fylle drivstofftanken fra både babord og styrbord side.

En perfekt helårsbåt, med 20l webasto varmeapparat , som sørger for å holde deg varm en vinterdag. God plass i baugen til å sitte, mange smarte stuverom blant annet til vannski, wakeboard, og fiskeutstyr.
Ønsker du å legge litt mer penger i båten (kvalitet koster gjerne litt mer), er det absolutt verd det slik vi opplevde båten.

Les mer om båten hos Frydenbø Båtsenter.