2012-06-26-6cf77924c4750f0ec5387f30c8057428dbbbcbc8 Ikke la dårlig lukt spolere båtferien..

Gode råd for bedre lukt!

Maritim kommer med flere gode råd til båtfolket, som kan være lurt å følge, før båtferiene starter.

Båtutstyrskjeden Maritim gir 9 ”direkte” og gode råd for bedre lukt i båten.

Septikslange
Bytt til en gasstett slange. Mange båter har septikslanger som ikke er beregnet til formålet. Lukten slipper gjennom slangeveggen, og hele båten lukter dass.

Lufteslange
Her brukes mye rart. Samme krav til gasstetthet gjelder som for avløpsslangen. Bytt til en slange som er tett.

Kullfilter
Når du pumper noe inn i septiktanken så må tilsvarende mengde luft ut. Det lukter ikke akkurat roser og fioler av ut-lufta som kommer gjennom lufteventilen. Sett på et kullfilter på lufteslangen, så er problemet løst.

Septikpumpe 12v
Bytt til en pumpe som har innelukket membran. Mange pumper har synlig og åpen membran hvor lukten trenger gjennom. Det blir mindre lukt med innkapslede pumper.

Sanitærvæske
En liten skvett sanitærvæske er en billig og enkel måte å redusere luktproblemet. Dette bør du bruke jevnlig.

Septiktankrens
Slagg og avleiringer innvendig  på tank og i slanger forårsaker lukt i båten.  Tøm tanken, fyll opp ca 75% rent vann. Tilsett septikrens, 2,25dl. pr. 5 l tank, la blandingen stå i en halv time, skyll så tanken med rent vann.

Systemrens
Urin + saltvann = krystalldannelse som tetter igjen slangene. Systemrens er egentlig laget for å rense kjølekanalene i motoren, men virker vel så bra til å løse opp urinkrystaller. En liten skvett i doskåla av og gjør underverker.

Reservedeler
Skift ut pakninger som lekker med nye som er tette. Maritim butikkene har stort utvalg i reservedeler til pumper og toaletter.

Toalettpapir
Et annet viktig poeng er og bruke papir som er beregnet for båt og som løser seg lett opp i vann. Hjemmetoalettet har store rør og spyler med mye vann. Båttoalettet spyler med liten vannmengde gjennom tynn slagen.