2012-06-29-cc079254ef414b3050d6cb3d9a4f075a4bfa7f0e Helt nye båter for neste Volvo Ocean Race. Tegninger: Farr Yacht Design

Nye "Volvo Ocean Race" båter avduket!

Volvo Ocean Race administrerende direktør, Knut Frostad, presenterte detaljer rundt båtene på en pressekonferanse i Lorient på torsdag.

Båtene er laget på en slik måte, at alle får redusert kostnadene ved montering og de er designet for å bringe størrelsen på flåten opp til 8-10 båter.

Den 65-fot (19,8 meter) ettskrogs regatta båten vil kun ha et-design. De vil bli utformet av USA-baserte Farr Yacht Design og bygget av flere ledende verft i Storbritannia, Frankrike, Italia og Sveits.

Under en avtale mellom Volvo Ocean Race og verftene, vil minst åtte båter bygges for å konkurrere i de to neste racene.

Arbeidet vil starte i juli og den første av regattaseilene i den nye klassen vil være ferdig innen juni 2013, godt over et år før starten av den 12. utgaven av Volvo Ocean Race. Hvor starten fra Alicante, Spania i andre halvdel av 2014 går.

"Den fantastiske nye designen og avtalen om å bygge minst åtte båter, vil ta Volvo Ocean Race til en spennende ny epoke," sa Knut Frostad, Regatta Sjef. "Det representerer nok en milepæl i et løp som aldri har vært redd for å gå videre i sin 39-årige historie. Med det nye ett-skrogs desiget, gir det oss enorme forsprang i planleggingen til de neste to løpene og setter Volvo Ocean Race i enda bedre stilling."

Til tross for at de er fem fot (1,5 meter) kortere, vil de nye båtene være nesten like rask som Volvo Open 70, som konkurrerer i dagens løp.

Båten vil bli utformet og bygget med det nyeste innen video, satellitt og inneha produksjonsanlegg til og ytterligere styrke arbeidet som gjøres i den unike Media Crew Member. Programmet som har vært på plass siden 2008-09 racet.

Avtalen som ble annonsert i Lorient har blitt mulig etter at Volvo Ocean Race SLU sikret finansiering. Dette understøtter prosessen med å designe og bygge båtene i henhold til planen.

Les mer om dette på Volvo Ocean Race’s sider