”Kaien” på Feste!

Båtfolket har fått mer enn en grunn til å stoppe opp, på turen nordover eller sørover, forbi havnen på Feste. Den nye sesongbutikken ”Kaien”, er vel verd en liten forsinkelse.

Monica Tvedt har hatt en drøm i mange år om å starte en spesiell butikk, med varer du ikke finner alle steder. Litt uvanlig er det at hun bor i byen, men starter butikken på ”landet”. Ca 1 times kjøretur fra Bergen, nordover langs indre led har hun funnet sitt drømmelokale. Ved hjelp av en meget flink Onkel stråler nå det gamle huset varmt velkommen, på Feste kai.

Blomster, kurver, dekorasjoner til hytte eller båt, mye med maritimt preg, samt litt av det romantiske. ”Jeg liker litt den danske stilen”, forteller innehaver Monica.  Gaver, servietter og lys, en liten dekorasjon, et bilde, et skilt med ordtak, eller noe håndarbeid for regnværdager.

For gourmeten er her også godbiter, butikken Kaien har tatt inn olivenoljer fra Franske Olivers & Co. Sammen med produsentens Balsamicos elexirs, kan salaten og sjømaten få nye og spennende smaker.  En annen godbit er fersk frosset sjøkreps, levert direkte fra Gulen og Monica røper at hun er på jakt etter en krabbeleverandør som kan levere nykokt krabbe.

Monica er selvsagt spent på prosjektet sitt, hun er litt mot strømmen, men så langt har hun bare fått gode tilbakemelinger. Flere har allerede kommet fra øyene omkring for å handle, etter å ha lest om butikken i en av lokalavisene.

Målet er å ha åpent hele sommersesongen og muligens Juleåpent rundt november og desember.  Båtsans ønsker ”Kaien” lykke til og håper mange stikker innom, slike flotte butikker langs kysten vår trenger vi flere av.