Coastbuster i Bergen!

I fint driv kom to ”skrubb” sultne gutter, inn vågen i Bergen i dag. Litt foran skjema er Espen Mills og Andreas Kalvig Anderson, men holder det hele veien?

Båtsans skrev 11. juni om Coastbuster's som realiserer den utrolige reisen, i en 15 fots åpen Buster. Ferden går langs hele Norske kysten fra Svinesund til Grense Jakobselv i Kirkenes, rundt 3000 kilometer.

Båtsans tar imot guttene på vågen, ”litt” stiv i masken, men ved godt mot. Dagen i dag har vært ren lykke i motsetning til starten. De startet 1. juli og fikk ganske høye bølger og måtte ned i 7 knop. Slitsomt, med regn og mye vind, men når de komme her vest, vet ”værgudene” å vise seg fra sin beste side. Andreas og Espen har et helt klart mål med stoppet i Bergen, for det er ikke alle steder de har tid til å stoppe, men en hotdog på 3-kroneren må de ha. Den hører jo med til historien om hele turen.

Espen forteller at de er kjempefornøyd med båten så langt, en sponset Buster Lx Pro, og 70HK Yamaha motor. Den er stødig og stabil, den overgår mine forventinger, selv om jeg visste at dette var bra, sier Espen. Jeg spør hvor de overnatter? Også her har vi vært så heldige å bli sponset av Teltutstyr.no, de har gitt oss hvert vårt ”popup” telt, som er helt genialt, sier Espen.

Costbuster's har studert i Bergen og har avtalt med flere venner å møtes, men Espen er litt higen på å komme seg videre. Han takker høflig nei, til en fremmøtt kompis, om overnatting. Vi satser på å komme oss videre over Stadt i kveld, sier han. Værmeldingen er god, men ikke når det gjelder vind i morgen, så vi bør komme oss over i dag.

Litt av grunnen til hastverket er at Espen fyller 30 år den 25. juli og da har han invitert til stor fest. Det gjenstår noen skumle havstrekk som skal passeres i åpen båt, derfor litt hastverk for å komme seg lengst mulig mot nord. En kamerat i Nord Norge frister også med seiltur og fiske. Han sender stadig små teasere, Andreas blir ivrig når vi snakker om krabbeteiner og de stooore fiskene, det er det de virkelig ser frem til. Andreas er styrmann og kokke ombord, så det er mer enn en hotdog som frister. 

Båtsans håper det blir litt ferie på Coastbuster og ikke bare en kamp mot klokken, men spennende er det uansett. For å følge denne utrolige ferden oppfordrer vi alle til å bli venn med dem på Facebook og følge dem her. De har også Ais som viser hvor de er.