Ny Finnmaster PILOT 7.0

Til høsten 2012 kommer enda en stor nyhet fra det finske verftet, Oy Finn-Marin Ltd. Denne gang lanseres en helt ny type båt innen Finnmaster-familien.

PILOT 7.0 går rett in i segmentet lettplanende bruks-, fiske- og utfluktsbåt. Den nye modellen er en praktisk bruks og fiskebåt med profesjonelle egenskaper, som med en Comfort-pakke kan forandres til en trivelig utfluktsbåt for hele familien.

Ifølge verftet Oy Finn-Marin Ltd kommer de så kalte pilot-hus båtene, utrustet med store akterdekk, til å bli mer og mer populære i de nordiske landene. Den nye modellen kompletterer den nåværende Finnmaster- serien på ett ypperlig sett, i følge pressemelding fra verftet.

Ved planleggingen av båtens skrog har man knyttet spesiell oppmerksomhet til bruken av båten og det som forventes av en båt med tyngdepunktet så langt fremme.

Skroget er designet av den rutinerte båt konstruktøren Hjörvald Sundkvist. Skrogdesignet gjør at behovet for mye motoreffekt er redusert, da planterskelen er meget lav. Skrogvinkelen heller svak ned akter og blir brattere mot baugen, det gjør at båten blir behagelig selv i kraftig sjø.

Spesielle hensyn er tatt til kravene ved for eksempel fiske fra en stillestående båt. Takket være designet på skroget er båten meget stabil, det blir lite bevegelse nå man utfører ulike aktiviteter ombord. Noe av det viktigste for stabilitet ved lave hastigheter er sikret ved en spesiell kjøl.

På akterdekket er tre store oppbevaringsrom og det er lett å bevege seg rundt båten på grunn av walkaround prinsippet. På det fremre dekket er det to sitteplasser og den kan også utrustes med et bord. Båtens cockpit og forkabin har en kompakt helhet. Styrhuset rommer sitteplass for fire, to køyeplasser, en kjøl og pantry med vann samt toalett. Mulighet for varme er også tilstede. Praktiske skyvedører ut til akterdekket og de store vinduene, gjør at selve styrhuset føles rommeligere.


TEKNISK DATA
Lengde 6,60 m
Bredde 2,50 m
Vekt 1250 kg
Personer 7
Køyplasser 2
Drivstoff volum 139 l
Vanntank volum 40 l
Septiktank volum 40 l
Motor 90-150 hk

For mer info se Oy Finn-Marin Ltd