Med barn i båt!

Barn elsker å være ved sjøen, for å leke i fjæren. Vi har fått gode tips om enkle ting som kan være kjekt og ha med på tur.

Båtutstyrskjeden Maritim Bergen tipser oss om hva som er populært blant ”småbåtfolket” om dagen. Liten fiskestang og strandkrabbe fanger er populært. Å lage sitt eget akvarié sommersdagen, for så å helle det ut om kvelden og deretter lage et nytt neste dag, har mange opplev som barn. En annen ting som også kan prøves ut er å lage sin egen Strandkrabbesuppe.

Litt aktiviteter for regnværsdager er oppslagsbok og arbeidsbok i ett for de yngre mannskapsmedlemmene. Miniskipperen inneholder mye av det samme som et båtførerkurs for voksne, men det er enklere og morsommere forklart: ord om bord - knuter - sjøveisreglene - sikkerhet - værtegn - lesing av kart. "Miniskipperen" er en utrolig morsom og lærerik bok beregnet på de yngste ombord.

Redningsselskapet har også flere lærerike aktivitetsbøker for barn og Eliasklubben på nett har mange spill, aktiviteter mm. Så her er det bare å undersøke litt før man kaster loss med små barn i sommer.