Mye seilemoro for kr 250 000!

Det er populært å bruke ferien sin på ulike seilaser denne sommeren. I Bergen møtte vi Aleksander Brun Henriksen, i nyheten Bavaria B/One.

For at flest mulig skal få se båten har vi brukt en uke av ferien vår på å seile den fra Stavanger til Bergen, tur/retur. På grunn av usedvanlig lite seilvind har vi måtte bruke motor også, sier Henriksen. Høyst usedvanlig ler han, han hadde aldri trodd å oppleve dette på seilas mellom Stavanger og Bergen.

Henriksen har med seg to gode kamerater på turen, Alexander Qvale Gilje og Eivind Seloter Trøhaug. Gilje var helt fersk på seiling og forteller at dette var en utrolig lett båt å lære i. En kjempebåt. Henriksen er litt skuffet over seilevinden, som gjorde at de ikke fikk noen fartstester. Vi var kun oppe i 9,6 knop.
Seilbåten er en 23 fots racing modell, men kan også leveres som cruising, da har den innredning under dekk. Det er mulig å ta den med på henger siden båten bare veier et tonn, samt at kjølen er hevbar.

Henriksen og mannskapet har opprettet en facebook side hvor man kan se bilder og video fra turen.

De dro videre til Bekkjarvik etter Bergen, også her rapporterte Henriksen om at det ble for mye motor. 30 nautiske mil med lite seilvind (4 knop med påhengs). Men forhåpentligvis ventet et verdensmester måltid på dem, hos Bekkjarvik gjestgiveri.

Aleksander er bror av Flemming Brun Henriksen, som har Lunde Båt avdeling Vest. Derfor kom turen i stand og kameratene fikk en fin tur.  I en enkel racing båt var ikke komforten like stor til overnatting, samt matlaging, men de fikk oppleve båtfolkets sjenerøshet som gjerne delte med dem.

Mer om båten finnes her