Mannskapet på ”Magnus” koser seg på Tysnesfest!

Et imponerende syn, Tysnesfest må være den festivalen som trekker Båtfolket ut i båtene sine. Båtsans besøkte festivalen torsdag og ca 450 fartøyer i alle størrelser og fasonger var på plass.

Ung så gammel, liten og stor, men en ting har de felles og det er festivalen i sjøkanten, Tysnesfest. Igjen har festival arrangørene lagt alt til rette for at dette skal bli vellykket, artistlisten er også i år meget sterk.  Veronica Maggio, Kim Larsen og Kjukken, Bjørn Eidsvåg, Gabrielle, Kaizers, Aqua og CC Cowboys for å nevne noen. Hele festival programmet kan leses her.

Vi var i kontakt med havnesjefen, Trond Helland, som antok at det er ca 450 båter. De har også flere brygger i år og kan ta imot flere. Lørdag er den dagen de forventer flest båter, så det blir spennende å se hvor mange det blir tilslutt.

En som har tatt turen for første gang, er den hjemkommende ”Magnus”, en 40 år gammel Viksund Goldfish 31. Stolt eier av båten er selveste grunder av Viksund, Erling Viksund. Han og kjæresten Øygunn Vik koser seg på festival. Som pensjonister nyter de dagene på sjøen og har vært en uke på tur i Magnus. Magnus kom tilbake til Norge i vinter, etter å ha seilt ”over there” i mange år. Les hele historien om Magnus her. 

Videre høydepunkter for festivalen er Skip inn Kino, Kassabilløpet, Tysnesfest GP2012 og Stand up – Humorgalla, med mye mer. Det er fremdeles mulig å ta turen til Tysnes for å oppleve festivalen i sjøkanten. Festivalen er i ferd med å bli den største på Vestlandet, om ikke i Norge, når det gjelder å trekke båtfolket på sjøen.

Også i år blir det bruktbåtmesse arrangert av Bergen Marinesenter på kaien utenfor Mandelhuset. Ståle Daae Børnes, forteller Båtsans at han kommer med 7 båter på årets messe.