En ”rålekker”Amerikaner nå i Norge!

Det er en fornøyd salgsagent, Helge Ljones i US-Boats, som har den første Marquis 42 SC i Skandinavia. Vi er optimister i et tøft marked, forteller han til Båtsans.

På jomfruturen fra Göteborg til Stavanger har jeg aldri fått så mange positive tilbakemeldinger før. Dette er båten for deg som vil ha noe ”litt” ekstraordinert, i både interiør og eksteriør. Da vi kom innom Kristiansand, i nydelig kveldsol, var det ikke få som strekte på halsen. Nærmere 40 mennesker stod på kaien da vi la til.

Det Amerikanske luksusmerket er litt dyrere, (starter på 5,5 mill) men vi tror at det er flere som ønsker det ”lille” ekstra i en båt.  Marquis har oppstått gjennom et samarbeid mellom den verdenskjente Italienske designeren Nuvolari - Lenard og Amerikansk verft. Båtene er håndlaget i USA av et team av svært erfarne yacht byggere og teknikere. De er lidenskapelig opptatt av å bygge den fineste yacht, forteller Ljones.

Båten har, 2 x 435 hk Volvo IPS, marsjer på 25 knop og har en toppfart på 35 knop. IPS er standard på alle Marquis modellene. Helge Ljones hos US-Boats valgte Marquis 42 SC, Sports Coupe. Den har stor salong, pantry i senter av båten og to store kabiner. Det unike med Marquis er deres A-klassifisering av båtene. A klasse betyr at båten er kvalifisert som havgående, det medfører strengere krav til båter som får denne CE merkingen.

Jonny Pedersen i JP-Marine Yachts, er importør i Sverige og Norge for Marquis og er glad for at salgsagenten har fått båten. Vi ser frem til å vise den på Båter i sjøen 2012, 6.-9. september på Kadettangen v/ Sandvika.