Thor Heyerdahl jr. åpnet Risør Trebåtfestival!

Farkosten han ankom i var en av hovedattraksjonene til festivalen, ”KonTiki” flåten. Rammen rundt åpningen var helt perfekt, selv om været tok en Vestlandsommer med ”øs pøs”.

Vi møtte en spent festivalleder, Odd Sverre Aasbø, like etter åpning. En festivalleder som virkelig har gjort jobben sin, men været kunne han dessverre ikke gjøre noe med. Godt rustet med regntøy og innpakket kamera, dro vi ut for å ta imot hovedgjesten, sammen med båtfolket i Risør.

”KonTiki” flåten er en kopi, brukt til innspilling av filmen om Thor Heyerdhals utrolige ferd over Stillehavet. I dag fikk vi oppleve båten seile inn til Risør. Først godt geleidet av Redningsselskapets Ragni Berg, så for eget seil, deretter inn til indre Risør havn.

Hele helgen i Risør står tre samt gammel skips og båtbyggertradisjon i fokus. Havforsker Thor Heyerdahl jr. ,vet å sette pris på dette i åpningstalen sin. At tre er levende, miljøvennlig og flyter godt, men må pleies med omhu og kjærlighet, trekker han frem. Noe hele Risør havn er et levende bevis på denne helgen.

Den 29. Trebåtfestivalen har et fullspekket program og årets festival har ekstra fokus på krigsseilerne. Vi ser frem til at solen titter frem og alle de vakre smykkene kan ta ned kalesjen og vise seg fra sin beste side, de kommende dagene.
 

Mer om Trebåtfestivalen og Kon-Tiki flåten under linken